Yavaş ailesinin acı günü! Yavaş ailesinin acı günü!

Van İl Seçim Kurulu’nun Dem Parti’den seçilen Zeydan’ın adaylığını gerekli şartları yerine getirmemesi nedeniyle mazbatayı Abdulahat Arvas’a verilmesinden sonra Van sokakları karıştı. Kararın ardından Van’da ve Türkiye’nin dört bir yanından alınan karara büyük tepkiler gelirken tepkiler üzerine Van İl Seçim Kurulu Abdullah Zeydan’ın yargılandığı davada ile ilgili yeni bir karar aldı.

VAN İL SEÇİM KURULUNDAN FLAŞ KARAR

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınmasının ardından karar ülke gündemine bomba gibi düştü. Zeydan’ın memnu hakları, seçimden hemen önce mahkeme kararıyla alındı ve Van İl Seçim Kurulu, mazbatanın AK Parti'li Abdulahat Arvas'a verilmesi kararına hükmetti.

9C80D8Bb Bd30 Aset9B6C Ea81D17E30A3

ZEYDAN’IN YARGILANDIĞI DAVA İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığını duyurdu. Van İl Seçim Kurulu, yargılandığı davada yeni bir karar alarak; Diyarbakır 5’inci Ağır Cezası Mahkemesi’nden Van Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a dair dosyayı istedi.

Van’da seçimleri kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınmasına ilişkin Adalet Bakanlığı’nın girişimine dair Van İl Seçim Kurulu, Diyarbakır 5’inci Ağır Cezası Mahkemesi’nden Zeydan'ın dosyasını istediği öğrenildi.

Kaynak: MEZOPOTAMYA AJANSI