Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle, 491 mülki idare amirinin görev yerleri değişirken Van’da İpekyolu, Erciş, Saray, Özalp ve Gürpınar kaymakamları değişti.

VAN'A YENİ ATANAN KAYMAKAMLARI YAKINDAN TANIYALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni kararname ile Diyarbakır Kocaköy Kaymakamı Abdülkadir Umut Kasmani, İhsan Emre Aydın'ın yerine Van İpekyolu  Kaymakamı olarak atandı. İpekyolu eski kaymakamı İhsan Emre Aydın Yozgat Sorgun Kaymakamı olarak atandı.

İPEKYOLU İLÇE KAYMAKAMI ABDÜLKADİR UMUT KASMAN KİMDİR?

İpekyolu yeni ilçe kaymakamı Abdulkadir Umut KASMAN 1983 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlköğrenimini Muş’ta, ortaöğrenimini de Antalya’da tamamlayan KASMAN, 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

2012 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Burdur Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti! GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti!

Adaylık süresince sırasıyla; Burdur ilinde merkez stajını, Balıkesir-Susurluk, Şanlıurfa-Ceylanpınar ilçelerinde kaymakam refikliği stajını, Balıkesir-Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde teftiş stajını tamamladı. Yurt dışı stajı çerçevesinde 1 yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de “ University of Liverpool” da yabancı dil eğitimi aldı. Dil eğitiminin yanı sıra İngiltere’nin yönetim yapısı üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu. Yurtdışı dönüşüne müteakip Rize İli Kalkandere İlçesinde kaymakam vekilliği stajında bulundu.

Ardından 2016-2018 tarihleri arasında Ordu İli Gürgentepe İlçesi Kaymakamlığı.2018-2020 tarihleri arasında Sinop ili Saraydüzü Kaymakamlığı görevini ifa etti. Bu görevi yürütürken 13.07.2020 tarihli ve 2020/362 Karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile ilçemiz kaymakamlığına atanan Kaymakam Abdulkadir Umut KASMAN, 30.07.2020 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır. Kocaköy Kaymakamımız Abdulkadir Umut KASMAN, evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir

Editör: Necmettin Dursun