Eski Van Şehri’ndeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor Eski Van Şehri’ndeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor

ŞEHRİVAN HABER / Uzun yıllardır tam donanımlı bir gümrük kapısı olmayı hedefleyen Kapıköy ile ilgili gelişmeler ardı ardına yaşanıyor.

2019 yılında modernize edilerek ilk kez modern bir görünüme kavuşan ve Van'a yakışan bir gümrük kapısı haline gelen Kapıköy, o tarihten sonra geçişlerde ardı ardına rekor kırılan bir kapı oldu.

Covid 19 pandemisinde kapanan fakat açılır açılmaz yeni rekorlar gören Kapıköy'de 2023 yılında geçişler 1 milyonu aşarken Van'ın yeni hedefi 2 milyon olarak telafuz edilmeye başlandı.

Modernizasyon sonrası İran'ın da karşı tarafta yeni bir gümrük kapısı yapması ile birlikte iki kapıda 7 gün 24 saat esaslı çalışma süreci başlarken Van'ın en büyük taleplerinden birisi daha karşılık buldu. Bu gelişmeden sonra en büyük talep olan transit geçişler, serbest bölge, lojistik merkez gibi ciddi adımlar için talepler dile getirilirken son bir kaç haftada transit geçişlerle ilgili önemli duyumlar edinildi.

Geçmişte sürekli gündeme gelen ama sonuçsuz kalan Van ile İran arasındaki ticareti kolaylaştıracak transit geçişlerin başlayacağı müjdesi kulislerde konuşulmaya başlandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası kaynakları transit geçişlerle ilgili gelişmeler olduğunu konuşmaya başlarken önümüzdeki günlerde Kapıköy sınır kapısında transit geçişlerin başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ