Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile üniversite öğrencilerinin derslerde aldıkları teorik bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerileri kazanmalarını, özgüven geliştirmelerini, geleceğin mesleklerini her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek kişisel gelişimlerini artırmalarını, iş dünyasını tanımalarını ve farkındalıklarının artmasını sağlamak amacıyla Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde  “ İŞKUR Kampüste’ ’mottosuyla panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Araştırma Görevlisi Özge Ersezer’in yaptığı panelde açılış konuşmasını Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sn. Ali Aslan gerçekleştirdi. İl Müdürü Aslan, konuşmalarına şöyle devam etti. Globalleşen dünyada her geçen gün işgücü piyasanın çalışanlardan beklentilerinin değiştiğini bu minvalde gelişim ve değişime ayak uyduran bireylerin fark oluşturacağına değindi. 

Düzenlenen panelde, ilk panelist Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlarından Sn. Ali Çınar çalışma hayatı, işgücü piyasası ve 21.yüzyıl becerileri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. İletişim ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren CMC İletişim ve Çağrı Merkezi Şirketi adına İnsan Kaynakları ve İşe Alım Uzmanı Sn.Ümit Özbey sektör deneyimlerini paylaştı. Üretim ve imalat sektörünün seçkin temsilcilerinden Akyol Denim Tekstil adına İnsan Kaynakları Uzmanı Sn. Serdar Çaça imalat sektörünün sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı! Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı!

Son panelist Bilgisayar Mühendisi Eren Görsel GÖRMEN ise e ticaret, girişimcilik ve bilişim sektörüne ilişkin deneyimlerini aktardı. Soru cevap şeklinde devam eden panelin son bölümünde sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya geldi

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen İş Kulübü Eğitimi’ne katılan öğrencilere,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof .Dr Hamdullah Şelvi, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Aslan ve  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi  Müdürü Doç.Dr.Abdulkadir Gümüş tarafından katılım sertifikaları verildi.

Panel Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof .Dr Hamdullah Şelvi’nin  konuşması ve katılımcılara teşekkürü ile  tamamlandı.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ