Bitlis Havaalanı için yaklaşık 20 yıldır 1600 dönüm yer tahsis edilmiş, istimlak işlemleri yapılmış ve projesi tamamlandı.

Yıllardır bir sürümce de kalan bu projenin gerçekleşmesi için STK ve halk çeşitli şekillerde sesini duyurmaya çalıştı.

Son olarak da Vangölü Aktivistleri bir imza kampanyası başlattı.

Buraya kadar Bitlis’in havaalanı daha çok Bitlis'i ilgilendirse de aslında aynı zamanda Van içinde o kadar önem arz etmektedir.

 

NEDEN Mİ?

Çünkü: Van Gölü Havzasının gelişmesi hem Van’a hem de Bitlis’e yarayacaktır.

Ekonomik, kolay ulaşım, istihdam ve Turizme olacak katkıları Van Gölü havzasında bulunan Van ve Bitlis’imize yarayacaktır.

 

NEDEN Mİ?

Çünkü: KOMŞUYUZ!

Komşuluk üzerine söylenmiş birkaç sözü sıralayacak olursak ve komşunun komşu üzerindeki sorumluluklarını görmüş oluruz.

Cebrail durmadan bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye ederdi. Bu sıkı tavsiyeden, komşuyu komşuya mirasçı kılacağını zannettim (Hadisi Şerif),

Komşu Komşunun külüne muhtaç (Atasözü),

Komşunun duvarının yanması, seni de ilgilendirir (Horace Mann),

İki güçlü komşu; ender olarak sakindir, hiç biri ötekine kazanç vaat etmez; ama eğer bir an büyük bir iş için birleşecek olsalar, o zaman hem dünyaya hem de kendilerine son derece hızlı yarar sağlarlar (Wolfgang Van Goethe)…

 

NEDEN Mİ?

Çünkü: TURİZM

Van gerek yerel gerekse yabancı turisti konuk etmede başarılı bir kent. Turizm açısında Van tarihi, doğal ve kültürel olarak zengin bir kent.

Bir turistin sadece Van’da bir süre kalmasının yanında Van Gölü Havzasında bulunan diğer doğal ve tarihi zenginliklerinde tanıtılıp faydalanması için uğraş verilmelidir. Yani turizm zenginliklerimize havzayı dâhil ettiğimizde; hem Van hem de Bitlis turizmden daha fazla hak ettiği payı alabilir.

Doğal olarak buda Van Gölü Havzasında turizmin daha da gelişmesini sağlayarak bacasız fabrikadan daha çok faydalanmış olacağız.

Turizmin gelişmesi için de Van Gölü Havzasındaki ulaşımın havaalanı, karayolunun etkisi önemli olacaktır.

 

NEDEN Mİ?

Çünkü: Gölümüz, Gönlümüz, tarihimiz ve akıbetimiz bir... VAN GÖLÜLÜYÜZ!

Van Gölü eşsiz doğası ülkemizin en büyük gölü, kuş cenneti, şifalı suyu, Dünyanın en büyük sodalı gölü, Dünya incisi sadece burada yaşayan Van Balığı, 5000 yılı aşkın medeniyet ve bu medeniyete ait antik kentler, yazıtlar, kaleler, manastırlar, Kümbetler vs. olarak oldukça zengin ve Dünya mirasına kazandırılması gereken bir yer.

Bu eşsiz güzellikler Van Gölü Havzasında Van ve Bitlis’te bulunmaktadır. Van’ı ve Bitlis'i birbirinden ayrı düşünmemek gerekir. Bir bütündür ve VAN GÖLÜ’DÜR her ikisi. Aslında biz VAN GÖLÜLÜYÜZ!

 

NEDEN Mİ?

Çünkü: KARŞIYAKALIYIZ!

Van Gölü bir tarafı Van bir tarafı KARŞIYAKA Bitlis’ten oluşuyor. Karşıyaka’mıza ve komşumuza birçok yönden sorumluluklarımız vardır.

 

NEDEN Mİ?

Çünkü:Nedenleri ve Çünküleri arttırabiliriz...

Bugün Bitlis’e veya Vana yapılacak yatırımlar her iki ilin gelişmesi ve biri birinden faydalanması anlamında önem arz etmektedir.

Yukarıda sıraladığımız birçok ortak noktadan hareketle Van Gölü Havzasında yapılacak İkinci bir havaalanı hem havzaya hem de Van iline katkıları olacaktır. Bu bağlamda Van’dan komşu olarak, VAN GÖLÜLÜ olarak, KARŞIYAKALI olarak, KARDEŞ olarak destek istiyoruz…