Van’da vatandaşların sağlık hizmetlerine daha rahat erişimi için yeni projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Van ve bölge illerine hizmet verecek Van Şehir Hastanesi projesinde yeni bir gelişme yaşandı.

VAN ŞEHİR HASTANESİ 2027’DE TAMAMLANACAK

Van’da kurulması planlanan Şehir hastanesi için bakanlık bütçesinden 8 milyar TL ödenek ayrılırken hastane 2027 yılında tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay'a yapılması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesi, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yatırım Programı'na dahil edildi. Hatay şehir hastanesi için 9 milyar lira ayrılırken hastane 2027 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca, Muğla ve Van'a da şehir hastaneleri kurulacak ve bu hastaneler de 2027 yılında tamamlanacak.

VAN ŞEHİR HASTANESİ İÇİN 8 MİLYAR LİRA ÖDENEK AYRILDI

Buna göre; Hatay'da yapılacak yeni şehir hastanesinin kapasitesi 1000 yataklı olacak. Proje maliyeti 9 milyar lira olarak planlanan, yatak başına 9 milyon lira harcanacak hastane 2027 yılında tamamlanacak. Hastane için bu yıl ise 794 milyon 400 bin lira ödenek ayrılacak. Plana göre, Hatay'ın yanı sıra; Van ve Muğla'ya da şehir hastaneleri kurulacak. Muğla'da 700 yatak kapasiteli şehir hastanesi için 7 milyar 89 milyon 275 bin lira bütçe ayrıldı. 800 yatak kapasiteli olması planlanan Van Şehir Hastanesi için de 8 milyar lira ödenek ayrıldı. İki hastanenin de, Hatay Şehir Hastanesi gibi 2027 yılında tamamlanması planlandı.

Van’da sağlıkta yeni hizmet! Van’da sağlıkta yeni hizmet!

HATAY ŞEHİR HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay'a yapılması planlanan şehir hastanesi; Cumhurbaşkanlığı 2024 Yatırım Programı'na girdi. 2027 yılında tamamlanması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesinin toplam bütçesi 9 milyar lira. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerin ardından Temmuz 2023'te; Hatay Şehir Hastanesi'nin planının devam ettiğini, iki ay sonra ihalesinin yapılacağını ve inşaata başlanmış olacağını açıklamıştı. Hatay Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanlığı'nın yayınladığı 2024 Yılı Yatırım Programı'na da girdi.

Kaynak: ANKA

Kaynak: ANKA-ŞEHRİVAN