ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Van’da bugün Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Musa Peker, 67 yaşındaki hastanın saldırısına uğradı. Aldığı darbe sonucunda hastaneye kaldırılan Dr. Peker’in burnunun kırıldığı ve ameliyata alınacağı belirtildi.

“DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Van-Hakkari Tabip Odası yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik darp olaylarına dikkat çekilerek, “Doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Önceki gün Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Ömer Demir kendisine rapor verilmesini isteyen bir şahıs tarafından saldırıya uğradı. Demir’in parmağı kırıldı ve iş göremez duruma geldi. Dün Hakkari Devlet Hastanesi’nde ise daha önce de bir sağlık çalışanını darp ettiği kayıtlara geçmiş olan şahıs ve yakınları tarafından Acil Uzmanı Dr. Ahmet Dursun acil poliklinikte görevi başında iken daha önce yine Hakkari Devlet Hastanesi’nde sağlık personeline saldıran şahıslar tarafından darp edildi” denildi.

VAN’DA DOKTOR, 67 YAŞINDAKİ HASTA TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Açıklamada Van’daki olaya değinilerek, “Bugün de yine Van’da aile sağlığı merkezinde görevli doktor Musa Peker 67 yaşındaki hastanın saldırısına uğrayarak darp edildi. Darp sonucunda burnu kırılan Peker hastaneye yatırıldı ve ameliyat edilecek. Doktor ve sağlık çalışanları için artık rutin haline gelen, alışılagelmiş olay haline dönüşen şiddet olayları maalesef sorumlular tarafından hiçbir önlem alınmadığı için son hızla devam ediyor ve hiçbir çözüm alınmamakta ısrar ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

VAN-HAKKARİ TABİP ODASI: DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DARP ETMEK GÜNLÜK ALIŞILAGELMİŞ BİR HAL ALMAYA BAŞLADI

Açıklamada, “Ülkede sağlık hizmeti sunmanın bedeli hekimler açısından ağır bir durum olmaya başladı. Doktor ve sağlık çalışanlarını darp etmek günlük alışılagelmiş bir hal almaya başladı. Sağlık alanında meydana gelen bu şiddet olaylarını uygulayan hasta ve hasta yakınlarının elini kolunu sallayarak yeniden aynı yerlere muayeneye gittiklerini aynı işlemi yaptıklarını görüyoruz. Sağlıkta şiddet olayının mağduru doktor sayısı her geçen gün artarak devam ediyor” diye aktarıldı.

“SAĞLIK ŞİDDETİNE BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMASINI UMUYORUZ”

Erkekler bu hastalıklara dikkat! Bu hastalıkları taşıyor olabilirsiniz... Erkekler bu hastalıklara dikkat! Bu hastalıkları taşıyor olabilirsiniz...

Açıklamada yetkililere seslenilerek, “Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’nın, bölgede de Valiliklerin her geçen gün artan bu sağlık şiddetine bir an önce çözüm bulmasını umuyoruz. Öte yandan sağlıkta şiddet olaylarının artması diğer vatandaşların sağlığa erişim hakkını engellemektedir. Aynı zamanda sağlık personelinin moral ve motivasyonunu tamamen bozmaktadır. Sağlıkta şiddet olaylarının hiçbir önlem alınmadan bu şekilde devam etmesi halinde doktor ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemleri dâhil olmak üzere tüm kanuni haklarını kullanacaklarını yetkililere önemle duyuruyoruz” denildi.