ŞEHRİVAN HABER - Son dönemlerde kentte önemli seminer, çalıştay, sempozyum ve toplantılar düzenlenirken bir önemli organizasyon da Van TSO'da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ile Van TSO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulumuz işbirliğinde "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon Semineri" düzenlendi. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon'un'un "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" üzerine yaptığı seminere oda yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu, kurum temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç'un açılış konuşmasını ve takdimini yaptığı toplantıda bu ve benzeri çalışmaların önemine değinildi. 

Resim

Seminerde konuşan Yönetim Kurulu başkanı Necdet Takva, seminerin önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Bu seminerin kent ve kentte yaşayanlar için önemine değinen Takva, "Hepinizin malumudur dünya artık farklı bir mecraya gidiyor ve eviriliyor. 10-15 yıl öncesi önceliklerimiz ve hayatımızda bulunan olgular farklıyken, şimdi bambaşka şeyler konuşur olduk. "Bir kere sosyal medya dediğimiz ve hepimizin bir şekilde içinde olduğu bir mecra var. İşte burası çok önemli ve doğru değerlendirilmeli. Hepimizi derinden etkileyen bir silaha dönüşebileceği gibi katkı sunan, katma değer yaratan bir yer alanda olabilecek durumda. Tam da burada uzmanından destek almak için bugün "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon Semineri" düzenliyoruz. Van AB Bilgi Merkezi olarak düzenlediğimiz ve dünyada artık çok kabul gören medya okuryazarlığı eğitiminin hepimize artı bir katkı sağlaması umuduyla faydalı geçmesini dilerim. Birçok uluslar arası kuruma iletişim desteği veren Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon hocamıza da bize katkılarından dolayı da teşekkür ederiz." dedi.

Resim

Ardından konuşan Orhon ise detaylı bir sunum gerçekleştirerek deformasyon üzerine değerlendirmeler yaptı. Ardından da medya okur yazarlığı üzerine tanımlar ve açıklamalar yapan Orhan, katılımcıların büyük ilgiyle dinlediği bir sunum ortaya koydu.

Seminerin sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi.

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

Resim

Editör: Garipzade Öztürk