Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük illerinden biri olan Van, yoksulluğu ve kötü yaşam şartlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Van’ın yoksulluk durumu kötüleşmeye, yoksulluk sınırı ise her yıl artmaya devam ederken, açıklanan bir veri daha bunu net bir şekilde göstermiş oldu. Her gün düzenli olarak veri paylaşan TÜİK’in açıkladığı bir istatistik kentin içler acısı durumu yeniden gözler önüne serdi. Açıklanan verilere göre, Van’ın da içerisinde bulunduğu TRB2 Bölgesi’nde yoksulluk oranı fazlayken, yaşam koşulları kötü çıktı.

VAN’DA GİDİŞAT KÖTÜ!

Merkez Bankası faizi düşürecek mi? Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu! Merkez Bankası faizi düşürecek mi? Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin ‘Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri’ni açıkladı. Şehrivan’ın, TÜİK’ten derlediği verilere göre, TRB2 Bölgesi’nde bulunan Van, Türkiye’nin en yoksul ve yaşam koşulları kötü olan iller arasında yer aldı. Eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’si dikkate alınarak belirlenen bölgesel yoksulluk sınırına göre, Van’ın da içerisinde bulunduğu TRB2 Bölgesi’nde yoksulluk sınırı 15 bin 598 TL oldu. Van’ı da kapsayan TRB2 Bölgesi’nde yoksulluk oranı ise yüzde 9,3 olarak gerçekleşti.

VAN HEM YOKSUL HEM DE YAŞAM KOŞULLARI KÖTÜ…

Eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 60’ı dikkate alınarak belirlenen bölgesel yoksulluk sınırına göre, Van’ı da kapsayan TRB2 Bölgesi’nde yoksulluk sınırı 18 bin 718 TL oldu. Medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, Van’ın da içerisinde bulunduğu TRB2 Bölgesi’nde her bin kişiden 355 kişi yoksul ve bu bölgede yoksulluk oranı 16,1 olarak sayılara yansıdı.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ