Meteoroloji’den edinilen son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney, güneydoğu ve doğu bölgelerindeki birçok ilde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur, yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor. yağışların akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak. Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı etkisini gösterecek.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş ve Bitlis'in bugün (cuma) sabah saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu olması beklenmektedir. Van'ın güney ve kuzey (Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Erciş, Muradiye ve Çaldıran) ilçelerinde zaman zaman aralıklı yağmur görüleceği tahmin edilmektedir. Hakkari'de yağışların yarın (cumartesi) sabah saatlerinden itibaren başlayacağı öngörülmüştür. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

VAN °C, 10°C

Parçalı bulutlu, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren güney ve kuzey (Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Erciş, Muradiye ve Çaldıran) ilçelerinde zaman zaman aralıklı yağmurlu

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

ERZURUM °C, 4°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKÂRİ °C, 7°C

Cumartesi sabah saatlerinde itibaren kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN VALİLİĞİ SANAĞAK VE KAR YAĞIŞI UYARISI YAPTI

Van Valiliği yaptığı açıklama ile, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Van'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

16 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI

Turuncu kodlu uyarının yapıldığı iller; Adana, Mersin ve Antalya oldu. Sarı kodlu uyarılan iller ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta ve Yalova, Van, Hakkari olarak sıralandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ