Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İsrail-Filistin gerilimine ilişkin sosyal medya hesabından kınama mesajı yayımladı. Yapılan açıklama şöyle:

“ Filistin'de bütün dünyanın gözü önünde büyük bir katliama şahitlik etmekteyiz. İsrail'in Filistin Devleti topraklarına karşı başlattığı akıl almaz saldırıları ve vahşeti kabul etmemiz mümkün değildir. Hiçbir savaş hukukunda yeri olmayan; bizzat sivillere yönelik yapılan bu vahşette çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden birçok kişi katledilmekte; fütursuzca yapılan bombardımanlarda hastanelerden üniversitelere varıncaya kadar birçok kamu binaları yok edilmektedir. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze saldırılarına yönelik olarak yaptığı açıklamada bir hafta içinde 724 çocuk ve 458 kadının katledildiğini duyurması da bu vahşetin boyutlarını net olarak göstermektedir. Amerika başta olmak üzere birçok medenî ülke de İsrail'e destek vererek bizzat suça iştirak etmektedir. Asırlarca Osmanlı Devleti himayesinde Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların barış içinde yaşadıkları ve ibadetlerini huzur içinde yaptıkları Filistin toprakları, bugün sözde çağdaş devletlerin de desteğiyle gözü dönmüş İsrail'in zulmü altında yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu acımasız soykırımın; uluslararası hukuku hiçe saymaktan, masum insanları İsrail'e teslim etmekten başka bir anlamı olamaz. Bu vesileyle İsrail'in Filistin topraklarında yaptığı zulmü ve soykırımı şiddetle kınıyor ve bir an önce işgal ettiği Filistin topraklarını terk etmelerini talep ediyoruz. Kendilerini medeniyetin beşiği olarak gören tüm ülkeleri de itidalli davranmaya; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde devam eden barış çabalarına destek vermeye davet ediyoruz.

Otomobil fiyatlarına indirim mi geliyor? Otomobil piyasasının uzmanı o tarihe dikkat çekti! Otomobil fiyatlarına indirim mi geliyor? Otomobil piyasasının uzmanı o tarihe dikkat çekti!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak vahşete ve soykırıma şerefle direnen Filistin halkının acısını paylaşıyor; dün olduğu gibi bugün de kendilerinin yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Editör: Ömer Aykaç