ŞEHRİVAN ÖZEL/ORHAN SAĞLAM - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hem akademik sıralamalardaki başarısıyla hem de ev sahipliği yaptığı akademik etkinlikler ile adından söz ettirmeyi devam ettiriyor. Birçok alanda yapılan uluslararası kongre, sempozyum, panel ve konferans gerçekleştiren üniversitede özellikle İlahiyat Fakültesi eliyle önemli buluşmalar gerçekleştiriliyor.

"Şike operasyonu"nda teknik direktör ile kaleci gözaltında "Şike operasyonu"nda teknik direktör ile kaleci gözaltında

Prof. Dr. Abdurrahman Candan’ın dekanlığını yaptığı fakülte şu ana kadar hem uluslararası arenada hem de ulusal camiada bilinen çok kıymetli isimleri ağırladı. Hem akademisyenlerin hem de halkın katılabileceği önemli buluşmaların öncüsü olan Van YYÜ İlahiyat Fakültesi, 13 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek olan İlahiyat Bilimlerinde Makasid adlı Uluslararası Sempozyumda önemli isimleri Van’da ağırlayacak.

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ VAN’A GELİYOR

Açılışında Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de yer alacağı sempozyumda aynı zamanda dünyanın ve Türkiye’nin önemli üniversitelerinden gelen akademisyenler tebliğler sunacak.

3 GÜN BOYUNCA BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ İSİMLER VAN’DA KONUŞACAK

13 Ekim Cuma günü saat 09.00 itibariyle başlayacak olan Sempozyumun açılış töreni ve protokol konuşmaları saat 09.30-10.00 arasında olacak. Onur konuklarından olan Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği saat 10.00’da, Prof. Dr. Mehmet Görmez de saat 10.45’de açılış konuşmalarını yapacak. Yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilecek olan sunumlar 15 Ekim 2023 Pazar gününe kadar devam edecek.

Editör: Necmettin Dursun