Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen DAKAF'24 03-04 Ocak tarihlerinde Van'da gerçekleştirilecek. Fuarın tanıtım toplantısı  ise Van YYÜ’de gerçekleşirken toplantıya Tuşba belediye başkanı: Salih Akman, İl emniyet müdürü Atanur Aydın, DAKA genel sekreteri Halil İbrahim Güray, Van İşadamları Derneği (VİŞAD) Genel Başkanı Fetullah Kardaş
Dostluk Grubu Van başkanı Mehmet Avcı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr Necmetin elmastaş , Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim rektörü, Prof. Dr Mustafa Alican, Hakkari Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr Can Yılmaz, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof.Dr. Selahattin Çelebi katıldı.

“FUAR, 6 ÜNİVERSİTENİN İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Öğretmen atamalarında mülakat nasıl olacak? Bakan Yusuf Tekin, mülakatın detaylarını açıkladı! Öğretmen atamalarında mülakat nasıl olacak? Bakan Yusuf Tekin, mülakatın detaylarını açıkladı!

Programda konuşan Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, “Ülkemizin 11 farklı bölgesinde düzenlenen kariyer fuarlarının en prestijlerinden olan DAKAF’24, 03-04 Ocak 2024 tarihlerinde Van ilimizde ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz koordinesinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi olmak üzere toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 

BU FUAR EŞSİZ FIRSATLAR SUNUYOR

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Şevli, “Kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler ve mezunlar, staj ve iş imkânı arayan öğrenciler ve gençler, işgören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşları katılması hedeflenmektedir. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin kariyer planlarını sağlam temellere dayandırmalarını desteklemek amacıyla tasarlanan bu fuarda; üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile meslek odaları arasında köprüler kurarak, gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunulmaktadır” dedi. 

ŞEVLİ, 3 TEMEL BEKLENTİYE DİKKAT ÇEKTİ

Yapılacak fuar için 3 temel beklentilerinin olduğunu ifade eden Şevli, şunlara dikkat çekti:  Yetenek kapısı platformunda her üniversite, öğrenci kayıtlanması yapmalı, yetenek kapısı platformunda her üniversite, şirket kayıtlanması yapmalı, her paydaş üniversitenin fuara 3 ve 4 Ocakta çok sayıda öğrenci transferi yapmalarını ve öğrencilerini getirmelerini bekliyoruz. Organizasyonun temeli bu üç önemli bileşenden oluşuyor.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ