ŞEHRİVAN ÖZEL – Geçtiğimiz günlerde Şehrivan’ın haberini paylaştığı üniversitelerin açılışının ertelenmesi haberi ile ilgili resmi duyurular gelmeye başladı.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun talimatı ile üniversitelerin açılışının erteleneceği haberi resmileşti. Türkiye’nin bir çok üniversitesinde 18 Eylül olarak belirlenen akademik açılışlar flaş bir karar ile en erken 2 Ekim olacak şekilde belirlenirken söz konusu duyuru üniversite senatolarına sözlü olarak bildirildi. YÖK’ün resmi açıklamasını yapmadığı karar bugüne kadar resmi olarak duyrulmazken, üniversiteler kararı kurumsal hesaplarından duyurmaya başladı.

VAN YYÜ’DE AÇILIŞ 2 EKİME ERTELENDİ

Açılışı ertelenen üniversitelerden birisi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi oldu. Van YYÜ tarafından yapılan açıklamada; “Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi (Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi harciç) 2.10.2023 tarihinde başlamak üzere güncellenmiştir. Güncel Akademik Takvim en kısa sürede web sayfamızda ilan edilecektir.”

Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik derslerinde yapılacak değişiklikler belli oldu! Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik derslerinde yapılacak değişiklikler belli oldu!

Editör: Necmettin Dursun