Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışların, Muğla ve Çanakkale çevreleri, İzmir ve Manisa’nın kuzey ve batı, Balıkesir’in güney ve batı ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir’in yüksek kesimlerinde (1000 m üzeri) ve Çanakkale'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen kuvvetli yağışların sebep olacağı sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı, kar yağışı beklenen bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz’de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışların, Antalya’nın doğusu ile Isparta’nın güney ve Burdur’un doğu ilçelerinde; Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Adana il geneli ile Mersin doğu çevreleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

METEOROLOJİDEN VAN İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre; Doğu Anadolu Bölgesinin genelinde bugün (Salı) gece saatlerinden itibaren başlayarak yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Van’da gece saat 3.00’ten itibaren yağışların karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak yağışların bölgemiz genelinde aralıklı kar olarak devam etmesi beklenmesi beklenirken Cuma günü öğle saatlerinden sonra kar yağışlı sistemin etkisini arttırması ve pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edecek. Kar yağışlarına bağlı olarak yaşanabilecek; tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

VAN’DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN ETKİLİ OLACAK?

Türkiye bugünden itibaren Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklığı yurt genelinde 10 derece düşmesi beklenirken İstanbul dahil 18 il için sarı alarm verildi. Geçtiğimiz yıllara göre kar yağışın daha az yağdığı Doğu Anadolu adeta kara hasret kalırken vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında ise “Kar ne zaman yağacak?” sorusuydu. Beklenen kar yağışı bu günden itibaren tüm Türkiye’de etkili olması beklenilen kar yağışının Pazartesi gününe kadar tüm Van dahil tüm illerde aralıklarla etkili olacak. Kar yağışın Van’da bu geceden itibaren ve etkili olması beklenirken Pazartesi gününe kadar bölge genelinde etkili olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi, batı kesimlerde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

VAN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

AĞRI °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA °C, 8°C

TMO yeni hasat sezonuna hazır! TMO yeni hasat sezonuna hazır!

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

METEOROLOJİ'DEN 18 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) salı günü için 18 kente sarı uyarı geldi. Sarı uyarı verilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova olarak sıralandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ / NECMETTİN DURSUN