Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; 4 Ocak Perşembe için yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu hariç), Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Yozgat, Sivas, Artvin, Rize, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

VAN’DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN ETKİLİ OLACAK?

Yeni yılın ilk günlerine girdiğimiz şu günlerde Türkiye son yılların en kurak kışı ayını yaşıyor. Şaşırtıcı bir şekilde yeni yılın ilk günlerinde Türkiye’de hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrederken aralıklarla batı ve doğu kesimlerine kar yağıyor. Geçtiğimiz yıllara göre kar yağışın daha az yağdığı Doğu Anadolu adeta kara hasret kalırken vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında ise “Kar ne zaman yağacak?”, “Van’a kar yağacak mı?” soruları geliyor.

Yeni yılın ilk günlerde Türkiye genelinde Doğu Anadolu bölgesi, Karadeniz’in doğusu ve batısı, Ege ve Marmara bölgesinde kar yağışı bekleniyor. Türkiye genelinde aralıklarla etkili olacak olan kar yağışın Van’da Perşembe ve Cuma günü etkili olacak. Van’ın hafta sonunu parçalı bulutu ve az güneşli bir hava geçirmesi beklenirken yeni haftaya da kar yağışı olmadan girmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölgemizde havanın kapalı ve çok bulutlu olacağı, bölge geneli sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışı yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer yoğun sis bekleniyor. Doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Rüzgarın batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

VAN -3°C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

ERZURUM -5°C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS -6°C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA 0°C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ / NECMETTİN DURSUN