Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, salı ve çarşamba günleri kuvvetli yağış beklenmiyor. Ancak perşembe gününden itibaren tüm yurdu sağanak yağış ve kar yağışı kaplayacak. Perşembeden itibaren ise tüm yurtta yağışlar etkili olacak. Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. Sıcaklıkların; ülke genelinde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise; genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ KAR VE YAĞMUR İÇİN TARİH VERDİ

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Perşembe gününden itibaren yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı ve yağmurun etkili olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

VAN -7°C, 4°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ERZURUM -10°C, 2°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS -10°C, 2°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

MALATYA -3°C, 8°C

Parçalı bulutlu

VAN’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji, 5 günlük hava durumunu açıkladı. Van’da son haftalarda etkili olan sağanak yağış ve soğuk hava yeni hafta ile beraber yerini kar yağışına bıraktı. Van şehir merkezi ve birçok ilçede etkili olan kar yağışı hayatı da olumsuz etkilemişti. Çarşamba günü itibarıyla Ege, Akdeniz’in bir kısmında Perşembe gününden itibaren ise Güney Doğu Anadolu bölgesi hariç tüm Türkiye’de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ülke genelinde etkili olması beklenen kar yağışının Cuma gününden itibaren Van’da da etkili olması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bugün gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL