“Vana sahip çık” ne kadar güzel bir söz.

Son günlerde sosyal medyada, yazılı basında ve sokakta sıkça karşılaştığımız bu söz bizlerde nasıl bir heyecan uyandırıyor bir bilseniz?

Van’ı kendine dert edinen Vanlılar, seslerini herkese duyurmak ve destek almak için memleketlerine sahip çıkmaya çabalayan sessiz bir çoğunluğun varlığı gelecek namıma umut verici.

İlk olarak sosyal medyada #VanaSahipÇık etiketiyle karşımıza çıkan paylaşımlarla gördük.

Binlerce paylaşım yapılarak ülke gündemine girmeye çalışan sosyal medya kullanıcıları adeta twitteri salladı.

Sadece Van’da oturanlar değil, il dışından, yurt dışından, Van’ı seven, Van’a gönül veren herkes #VanaSahipÇık etiketiyle Van’ın eksiklerini Van’ın hakkettiği yatırımı alması gerektiği gibi bir çok konuya değindiler.

Bu başlıklardan en çok konuşulanı “yeşil alan” vurgusu olmuştu.

Van Devlet Hastanesi eski yerinin TOKİ tarafından satışa çıkarılması Vanlıları bir araya getirerek bu konuda sivil bir inisiyatif oluşturarak seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

Her kesimin yoğun katılımı ile konu işlendi ve kısa sürede söz konusu arsanın satış listesinden çıkarıldığı müjdesi geldi.

Bu haber sevinçle karşılandı.

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu sosyal medya hesabından müjdeyi vermişti. Emeklerinden dolayı Sayın Türkmenoğlu’na teşekkür ederiz.

Sosyal Medyadan iletişime geçen ve dertleri sadece Van olan bir grup her Salı Van’ın 75 yıllık bir mazisi olan Van kokan bir çay ocağında buluşmaya karar verdi ve çalışmalarını buradan devam ettiriyor.

“Salı Akşamı Van İçin Çay Vakti” sloganıyla siyasi parti temsilcilerini, STK başkanlarını, gençleri ve halkı buluşturarak Van üzerine sohbetler gerçekleştiriyorlar.

Sivil bir lobi faaliyeti de diyebiliriz.

İlk toplantı Vangölü Aktivistleri, ikici toplantı işadamı Reşat Yeşilağaç ve Fırat Çenberlitaş, üçüncü toplantı iş adamı Serkan Seyyahoğlu ve dördüncü toplantıyı Van Girişimci İş Adamları Derneği ev sahipliğinde yapıldı. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

(Etkinliklerin planlanmasında ilk günden beri emek veren işadamı Mevlüt Seyyahoğlu, gazeteci Önder Altınal ve Dernek Başkanımız Erdoğan Özel’e de ayrıca teşekkür ederiz.)

Beşinci haftayı bulan etkinlikteki tek gündem konusu olan Hastane arsanın TOKİ’den alınarak yeşil alana tahsis edilmesi.

Salı buluşmalarına yerel basının ilgisi de oldukça yüksek ve hatta yerel basın tek manşet ile grubun bu çalışmasına büyük bir destek oldu. Van’ın yerel basınına minnettarız hakları ödenmez.

Kıymetli köşe yazıları ile destek olan Prestij Gazetesinden Adil Harmancı, Şehrivan Gazetesinden Serkan İzgi ve Fatma Polatcan’a da teşekkür ederiz.

Siyasilerin, basının ve halkın ortak çabası ile bu ve benzer yerlerin yeşil alana çevrileceğine inanıyoruz.

Ve gelecekte bu konuda kimler emek vermişse emeklerinin karşılığını da katbekat alacaklardır.

Salı akşamları çay sohbetleri Van’ın sorunlarına çözüm üretmek ve küçük bir katkı sağlamak için devam edecektir.

#VanaSahipÇık’an herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

Hep birlikte ses vermeliyiz:

Betona HAYIR!

Yeşile EVET!

Ve tüm yüreğimizle #VanaSahipÇık‘alım…