Geçtiğimiz yıllarda yerel yönetimlere talip olan isimlerin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminin gündeme getirip kentte tartıştığı Tramvay projesi seçim öncesi bir kez daha gündem oldu. Van’a tramvay yapılıp yapılmayacağı hususu sıkça tartışılırken OSB başkanlığı döneminde de raylı sistemler ve demiryolu hatları ile ilgili çalışma sürecine dahil olan iş insanı Şemsettin Bozkurt, önemli tespitler paylaştı.

Son dakika! Van’da silahlı saldırı: 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti! Son dakika! Van’da silahlı saldırı: 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti!

“VAN’A TRAMVAY PROJESİNİ YAPAN İSİM…”

Van Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesi halinde yapacaklarını sık sık kamuoyu ile paylaşan Bozkurt, “Van için hayallerim var” diyerek tramvay süreci ile ilgili tespitlerini paylaştı; “Eğer ki, Allah fırsat verirse; Öncelikle Van’daki trafik keşmekeşliğine bir son vereceğiz, Van’ı trafik, imar ve denize ulaşım anlamında dünyanın en huzurlu ve en yaşanılabilir kentlerinden biri haline getireceğiz. Van’a Tramvay projesi hayalimiz ve diğer hayallerimiz hep canlıdır. Van’ın kent kimliğine yaraşır bir tramvay projesini Van’a kazandıran kim olursa olsun adı tarihe altın harflerle yazılacak. Bunun için çok çalışacağız. Çünkü; Demiryolu medeniyettir, demiryolu hızdır ve demiryolu en ucuz ulaşım aracıdır.

PARKOMAT İPTAL OLACAK, SORUN ÇÖZÜLECEK!

“Tamam hadi anladık tramvay projesi gibi projeler ağır projelerdir. Zaman alır.  Peki Allah aşkına Van’ın bu trafik keşmekeşliğine Van’ın bu görüntü kirliliğine ufak dokunuşlarla bulunabilecek çözümler neden devreye konulmuyor? Bunu anlamış değilim. Medeni şehirlerde kaldırımlar yüksek olmaz! Van’ın Cumhuriyet, Maraş vb. prestijli caddelerindeki orta refüjler kaldırılıp parkomat sistemi iptal edilerek caddelerdeki sağlı sollu park sistemi kaldırılırsa hem ulaşım sorunu hem de ciddi bir görüntü kirliliği ortadan kalkmış olur.”

VAN’IN OTOPARK SORUNU BÜYÜK!

“Van merkezde çok ciddi bir otopark sorunu var. Mutlaka şehir merkezindeki birkaç noktada katlı otoparklar hayata geçirilebilir. Bazen ufak dokunuşlarla büyük sorunlar acil olarak çözüme kavuşturulabilir. Bunu neden yapmazlar anlamak mümkün değil! Bu şehre şehri eminler lazım!”

Editör: Necmettin Dursun