Van’da 2022 yılında kurulan Van Vefa Platformu kentte basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Kuruluş amaçları hakkında bilgi veren Platform Başkanı Osman Yıldız, seçimle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan platform başkanı Osman Yıldız, “Ülke olarak seçim sürecine giriyoruz ve Van’daki siyasi partilerin belirleyeceği milletvekili adayları da bu memleketin insanları olmalıdır. Siyasi partiler aday tercihlerini Van’ın öz evlatlarından yana kullanmaları gerekmektedir. Milletvekili adaylarının işin ehli olması koltuk sevdalısı olmaması gerekiyor. Ayrıca bu vasıfları ve bilinci taşımayan halkını dil, mezhep, inanç farkındalıklarını zenginlik olarak göremeyen ve kucaklayamayan toplumda karşılığı olmayan geçmişe dönük hiçbir bitiriciliği başarısı olmayan vasıfsız insanların da adaylıklarını platform olarak kabul etmiyoruz.” Dedi.

Yıldız, “Siyasi partiler bugün burada gerek Van’ımızın yerel basını gerekse ulusal basın aracılığıyla yapılan bu deklarasyonu görmezden gelmeleri durumunda platform olarak halktan aldığımız gücümüzü kullanarak öncelikle bu seçimleri boykot etme kararı alacağız. Biz Van’da yaşayan tüm herkesin elini değil bedenini taşın altına sokarak bu defa Van’a vefa demesini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.  

İPA araştırdı: İstanbullular borç batağında! İPA araştırdı: İstanbullular borç batağında!

                                                                                                        

                                                                                                                            

Editör: TE Bilisim