Biz hep Recep Tayyip Erdoğan var diye bilirdik.

Olumlu ya da olumsuz her durumu Tayyip beyin söylemesi ile bilirdik.
Muhalefete çıkışları, İsrail’i sert kınamaları, zaman zaman AB’ye ahkâm kesmeleri.
Hükümet değildi ama tek başına çok şeydi. Hükümetlerin genel başkanları, sözcüsü, bakanı olur ve her biri kendi görevini yürütür.
Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu üstlenir, iyi kötü çıkar bunu biz yaptık, hükümet olarak bu olayı biliyoruz ya da gelişmelerden haberdarız gerekli önlemler hükümetçe alınmakta diye açıklamalar yapılır.
Tabi bu dediklerim parlamenter sistemde olağan durumlardır.
Fakat Türkiye’de parlamenter sistemin uygulanması Tayyip beyin olmasıyla biraz zor. Belki de bu yüzden Başkanlık sistemini istemektedir.
Cumhurbaşkanı olduktan sonra bu gerekliliğin daha da farkında olmalı ki tarafsızlığını bir tarafa bırakıp Ak partiye 400 vekil isteyecek kadar ilerledi. Bu yüzden Arınc’ın bu ülkede hükümetin olduğunu hatırlatması tuhaf karşılandı. Ak parti içinde Arınc’a destek veren çok isim var. Fakat seçim arifesinde Tayyip beyi karşısına alıp Arınc’a destek verecek yürekli politikacı çok az. Bülent Arınç gidecek onun tuzu kuru üç dönem vekilliğini yaptı giderayak doğru söylemlerine hak verecek yürekli vekil ya da vekil adayları olması zor.
Mehmet Metiner gibi balta vurucusunun hınk deyicisiler Tayyip beyin yaptıklarını yüksek sesle ve büyük bir hayranlıkla anlatarak Ak parti de bir dönem daha kalabilmek için değerlerinden ödün verecek adaylar var.
Eğer Ak parti bu seçimde ve gelecek seçimlerde başarılı olmak istiyorsa evvela Metiner gibilerini bir tarafa bırakıp Arınç gibi adaylarla yola devam etmek zorundadır. Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan ’sız en ciddi seçimine gidiyor. Tayyip bey dışarıdan müdahale etmezse Ak partinin parti olarak gerçek başarısı Haziran seçimlerinde beli olur.
 

Ak Parti seçim başarısı aynı zamanda hükümetin ve icraatlarının da başarısı olacaktır. Milletin bu partiye güveninin olup olmadığı, bu partiye inanıp inanmadığını seçimde vereceği karar ile belirler. Artık seçim sonrası Sn. Cumhurbaşkanına birileri çıkıp “PARDON AMA HÜKÜMET VAR” diyebilme seçimi olacak. Çünkü mevcut Ak parti vekilleri Recep Tayyip Erdoğan ile vekil seçildiler. Bu seçim Tayyip beye sen dur işimize karışma seçimi olabilecek. Alacakları kararların kendilerini bağlayacağını gür sesle söyleyebilme imkânı verecektir. Çok başlılığın ve çok sesliliğin olmayacağı sorumluluk alanlarının belli olduğu bir dönemin seçimidir. Ak parti bu anlamda HDP ve diğer muhalefet partilerinden daha farklı bir seçim yaşayacaktır.

M.Mete Yazdı...
 

 

 

Editör: TE Bilisim