Kampüsün farklı noktalarında yapılacak olan peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi Ozan Balcı, üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte fidan dikimi yaptı. Vali Balcı “Valiliğimiz ve Van YYÜ olarak şehrimizin üniversitesini ağaçlandırmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Bir yıl içerisinde üniversite kampüsümüze 120 bin fidan diktik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Valilik ve üniversite iş birliğinde 200 dönümlük alana 2 milyon meyve fidanlığının kurulacağı müjdesini de veren Vali Balcı konuşması kapsamında “Geçen yıl ve bu yıl elma, armut, kayısı, vişne, kiraz, erik, dut, şeftali, nektarin, üzüm, nar, badem, ceviz, cennet hurması ve ayvadan oluşan 700 bin adet meyve fidanını çiftçilere dağıttık. Üniversitemizde de bu yıl ilk etapta 2 milyon fidan dikilecek. Aşılamalarını yaptıktan sonra vatandaşlarımızın bağı, bahçesi ile buluşturacağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak


 
Üniversite kampüsünü yeşillendirmenin birçok açıdan önemli olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli düşüncelerini “Üniversitemiz, Vanımız, Ülkemiz, Dünyamız ortak evimiz aslında. Dolayısıyla hepimiz sorumluluk bilinciyle el birliğiyle hareket etmek zorundayız. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü” imzalayan 10 üniversiteden biri. Bu konuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz UI Greenmetric 2023 sonucuna göre sürdürülebilir dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de yer alma başarısı göstermiştir. Yeşil alanlar; hava kalitesini artırarak öğrencileri ve çalışanları olumlu yönde etkiler, sosyalleşmeye imkânı tanır, stresi azaltır ve dinlendirici bir ortam da sunar. Elbette tüm bunların yanı sıra Van Gölü kıyısında bulunan kampüsümüz, mavi ve yeşilin buluşmasıyla eşsiz bir görüntü oluşturur. Kampüsümüzü daha güzel bir hâle getirmemiz için ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti.
 
Ağaç fidanlarının toprakla buluşmasında Van Valisi Ozan Balcı ve Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Genel Sekreter Cahit Tekin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Alp de yer aldı. 

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ