DSİ 17. Bölge Van Müdürlüğü’nün Edremit Yenimahalle’deki yeni yerleşkesi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Gizligider, DSİ’nin ülke genelinde ve Van’da yaptığı yatırımları açıkladı. Gizligider, yaptığı konuşmada, DSİ 17. Bölge Van Müdürlüğü için 900 milyon TL harcama yapıldığını söyledi.

Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak

Gizligider, “2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin toplam ihracatı 36 milyar dolar. 2022 yılı sonu itibarıyla sadece tarımsal ürün ihracatı 30 milyar dolar. Hep birlikte nereden nereye geldik. Burada çok önemli bir açılış için toplandık. Yaklaşık 900 milyon lira bedelle Türkiye Cumhuriyeti Devleti Van’a çok önemli bir yatırım yapıyor ve bunu bilinen tarihte arzdaki en büyük depremin yaşandığı yıl yapıyor. İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar büyük bir devlet. Van bizim için son derece önemli bir şehir. Ben duydum ki ‘Dünyada Van, ahirette iman’ derlermiş. Biz de bunun gereğini hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: VEYSEL İZGİ