Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarda bir yandan meslek öğrenen kadınlar, bir yandan da aile bütçelerine katkı sağlıyor. Mesleki eğitim ve beceri kazandıran kurslar sayesinde kadınlar çeşitli iş kollarında meslek sahibi olmalarını da sağlıyor.

HEM MESLEK SAHİBİ YAPIYOR HEM DE AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNUYOR

Belediye bünyesinde açılan aşçılık kursunda da alanında uzman aşçılar tarafından kursiyerlere yemek eğitimleri veriliyor. Açıklamada bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, amaçlarının kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi. Açılan kurslarda kadınların meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını vurgulayan Biçek, “Bizim kadınlarımızın bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var. Kursumuz başladığından beri aşçılığa yoğun bir ilgi var. Kendileri ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar ve sipariş alıyorlar. Bugün de ilimizdeki ünlü ustası Sinan Ateş ustanın kendi bilgi ve birikimlerini kursiyerlere aktarmasını istedik. Etkinliğimizde ‘sihirli tava’ ile öğrencilere katkıda bulunacak. Sinan Beyin de bu anlamda bize büyük bir değer katacağına inanıyor, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

“ÜNLÜ AŞÇILARI KURSİYERLERLE BULUŞTURARAK, KURSİYERLERİMİZE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Bundan sonraki süreçte de gastronomide ünlü şahısları kursiyerlerle buluşturacaklarını belirten Biçek, “Böyle bir çalışmamız var. Ünlü aşçıları kursiyerlerle buluşturarak, kursiyerlerimize katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Aşçılık kursunu çok sevdiklerini belirten kursiyerler ise burada öğrendikleri mesleği ilerleterek, aile bütçelerine katkıda bulunmak istediklerini söylediler. İlerde kendi iş yerlerini açmak istediklerini de sözlerine ekleyen kursiyerler, bu anlamda yetkililerden kendilerine destek verilmesini talep etti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI