Van’da hafta başından beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kr yağışı ve tipi nedeniyle kazalar meydana gelirken bazı araçlar da yolda kaldı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Özalp’te etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda kalanların imdadına belediye ekipleri yetişti. Dün gece etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 52 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığı ilçede, kardan dolayı yolda kalanların imdadına ise Özalp Belediyesi karla mücadele ekipleri yetişti. Yoğun bir mesai harcayan belediye ekipleri, yolda kalan vatandaşları kurtarırken, hastalar için yol açma çalışması yürüttü. Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

YAN YATAN KAMYONU BAĞLADIKLARI İPİ ÇEKEREK KALDIRDILAR

Gürpınar’da yan yatan saman yüklü kamyon, vatandaşlar tarafından ip bağlanarak kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, kaza, Gürpınar ilçesinde bağlı Tutmaç Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünü ismi öğrenilemeyen saman yüklü kamyon, yolun karlı ve buzlu olmasından dolayı kanala düşerek yan yattı. Yara almadan kurtulan sürücünün imdadına mahalle sakinleri yetişti. Yanlarına getirdikleri ipleri kamyona bağlayan vatandaşlar, hep birlikte iplere asılarak saniyeler içerinde düzelttiler. Bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada takdir topladı.

671 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rusya Büyükelçisi ile Görüştü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rusya Büyükelçisi ile Görüştü

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, meteoroloji müdürlüğü ise çığ uyarısında bulundu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 73, Başkale’de 18, Çatak’ta 100, Erciş’te 140, Gevaş’ta 40, Gürpınar’da 145, İpekyolu’nda 15, Muradiye’de 37, Özalp’te 52, Saray’da 12 ve Tuşba ilçesinde ise 35 olmak üzere toplam 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI