ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN / NECMETTİN DURSUN

2021 yılında ülke genelinde köye ve hayvancılığa dönüş projesi olarak hayata geçirilen ‘Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi Van’da yoğun ilgi görüyor. Vali Balcı, proje kapsamında bin 173 çiftçiye 116 bin 620 koyun dağıtıldığını açıkladı.

VAN’DA BİN 173 KİŞİ KOYUNCULUK PROJESİ’NDEN FAYDALANDI

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı! Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı!

2021 yılında ülke genelinde köye ve hayvancılığa dönüş projesi olarak hayata geçirilen ‘Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi Van’da yoğun ilgi görüyor. Göreve gelir gelmez proje için kolları sıvayan Van Valisi Ozan Balcı, gittiği her yerde projenin önemine değinirken, projede hedeflerinin 10 bin aileye 100’er koyunla 1 milyon koyun vermek olduğunu dile getiriyor. Ziyaret ettiği her yerde projenin öneminden bahseden Vali Balcı başkanlığında yapılan toplantıda “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında bin 173 çiftçiye 116 bin 620 koyun dağıtıldığı açıklandı.

Van koyun

PROJEYE YOĞUN İLGİ…

Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında, Valilikte yapılan toplantıda “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında kentteki çiftçilere dağıtılacak 1 milyon koyun projesindeki son durum değerlendirildi.

VAN’DA ‘KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR’ PROJESİ KAPSAMINDA 116 BİN KOYUN VERİLDİ!

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Vanlı çiftçilere 1 yıl ödemesiz, sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkanı ile her Vanlı çiftçiye 100 koyun olmak üzere 10 bin çiftçiye 1 milyon koyun verilmesi hedefleniyor. Balcı, proje kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 116 bin koyun verildiğini dile getirerek, “Koyunculuk projesi ile çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkanı sunuluyor. Her çiftçimize 100 koyun olmak üzere 10 bin çiftçimize 1 milyon koyun verilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında, şimdiye kadar bin 173 çiftçiye 116 bin 620 koyun dağıtıldı” dedi.

Van koyun

BİN 173 ÇİFTÇİYE KOYUN DAĞITILDI

Vali Balcı, “Bu projeyi çok önemsiyorum. Çiftçilerimiz için büyük bir fırsat. Yoğun bir çalışma yürüterek, Türkiye’nin yüzde 10 merasına sahip ilimizin meralarını koyunlarla dolduracağız” diye aktardı.

Editör: Necmettin Dursun