ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Artan enflasyon ve maliyetler esnafı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye’nin en fakir kentlerinde biri olan Van’da da esnaflar zor günlerden geçiyor. Artan maliyetler karşısında dayanamayan çoğu Vanlı esnaf iflas bayrağını çekiyor. Bu esnaflardan biri de Van’da 70 yıldır faaliyet gösteren Şeref Şahin Lokantası. Van’da birbirinden lezzetli yemekleri ile bilinen Şeref Şahin Lokantası artan maliyetler karşısında kepenk kapatmak zorunda kaldı. Lokantanın camına asılan ‘kapattık’ afişiyle lokantanın kapatıldığı duyurulurken, birçok isim lokantanın kapanmasından ötürü üzüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. 

Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti

Vanlı iş insanı Akın Dinçer, lokantanın hep yaşaması gerektiğine dikkat çekerek, “70 yıldır lezzetli yemekleri ile Van'a gelen tüm ziyaretçilerin uğrak yeri, Van'ın en önemli lokantalarından olan Şeref Şahin maalesef kapanmış. Van mutfağı ve gastronomisinde önemli bir yeri olan bu lokantanın kapanmaması, hep yaşaması gerekirdi” dedi. 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da şu paylaşımı yaptı: “Neredeyse her Vanlının en azından bir defa bile olsa yemek yediği, şehrin hafızasında önemli bir yeri olan, 70 yıllık lokanta ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamına dayanamayarak kapandı. Çok üzüldüm.
Van için önemli bir değerdi!”

Editör: Necmettin Dursun