Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim İş Öğretmenliği Grafik Ana Sanat Atölyesi tarafından, "Çelmeye Takılan Grafik İşler" adlı bir grafik sergisi düzenlenecek. Van'da gerçekleşecek bu özel sergi, şehirde grafik sanatına dair bir ilki temsil ediyor. Sanatseverler, serginin ev sahipliğini üstlenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü'nde yetişen öğrencilerin grafik işlerini yakından görmek ve değerlendirmek için bir araya gelecekler.

ONLİNE EĞİTİM SÜRECİNDE YAPILAN ESERLER SERGİDE YER ALACAK

Düzenlenecek olan sergi ile ilgili bilgi veren, Van YYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meyrem Deveci, sergiye verilen ‘Çelmeye Takılan Grafik İşler’ isminin sebebini şöyle açıkladı: “Serginin adı ülkemizde pandemi, deprem gibi olağandışı felaketler sonucunda sekteye uğrayan eğitimin sürecinde online olarak yürütülen ve zorlu koşullarda geçen derslerin yanı sıra buruk yüreklerle ortaya çıkmış ürünlerin sergisine gönderme yapmaktadır.”

Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap

‘BUNUN SÜREKLİLİĞİNİN VAN İÇİN ÖNEM ARZ ETTİĞİNE İNANIYORUZ’

Grafik tasarım öğrencilerinin, eserlerini daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmak istedikleri için serginin ilk kez üniversite yerleşkesinin dışına çıktığını belirten Deveci, “Bu etkinlik Van'da şehre taşınan ilk grafik tasarım sergisi olmasıyla görsel estetik, görsel zenginlik, görsel eğitim ve reklam piyasası açısından model olma yolunda küçücük bir adım olarak görülebilir. Bunun sürekliliğinin Van için önem arz ettiğine inanıyoruz” dedi.

‘HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPILAN İŞİ PAYLAŞMAK GEREKİR’

Öğrencilerin tasarımlarında; sözcüklerle düşünmeyi, harflerle oynamayı, kavramlarla hayal etmeyi, yerel ve evrensel düşünmeyi, sosyal sorunu yaratıcı tasarım fikriyle tartışmayı, bilgi ile bağlam kurmayı, metaforları, renkleri ve çizgileri yansıtmaya çalıştıklarını belirten Deveci, “Öğrencilerimizin beklentileri, yeni teknolojik modellerle ortaya konabilecek her tür tasarımın; çağın gerektirdiği noktada dijital ekranlar, sanal sunumlar, ses ile gerçekleştirilen tasarımları yansıtabilecek iki ve üç boyutlu çeşitli tasarımları, fikirleri sergileyebilecekleri ortamı ve koşulları yakalayarak, çağa eş 'an'ın içinde var olabilmektir. Onlar için hayal etmek sınırsızdır. Fakat hayali gerçekleştirmek için işe koyulmak, işi sunacak koşulları bulmak ve yapılan işi paylaşmak gerekir” diye konuştu.

"Çelmeye Takılan Grafik İşler" sergisinin açılışı 23 Aralık'ta saat 18.00'de İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek. Sergi 23-29 Aralık tarihleri arasında açık olacak.

Kaynak: DUVAR