ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM 

Son dönemlerde Van’daki hasarlı ve eski yapılar yıkılmaya devam ederken, depremden kalan yapıların yıkılması içinde çağrılar sürüyor. 2011 yılında kentte meydana gelen depremlerde hasar gören yapıların yıkılması için çalışmalar başlarken, 

Van’da 2011 yılında meydana gelen iki yıkıcı depremden sonra birçok yapı yıkılırken, birçok yapı da hasar almıştı. Kentin en büyük sorunlarından biri olan eski ve hasarlı yapılar için çağrılar devam ederken, çalışmalar da başladı. 

VAN’IN DÖRT BİR YANINDA YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet ve Maraş Caddesinde çalışmalar devam ederken, kentin arka sokaklarında da hasarlı binalar ortadan kaldırılıyor. Daha öncede belediyelere ait birçok yapı yıkılırken, hasarlı binalar da boşaltılmıştı. Van’ın dört bir yanında hasarlı ve eski yapılar için çalışmalar devam ederken, kentte de yeni yapılar yükseliyor. Deprem uzmanlarından da yani yapıların deprem yönetmeliğine uygun yapılmasına yönelik uyarılar geliyor. 

250 dönüm arazi yanarak küle döndü 250 dönüm arazi yanarak küle döndü

VAN, 10 İLİ ETKİLEYEN DEPREMDEN DERS ÇIKARIYOR MU? 

Asrın felaketi olarak nitelendiren ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 6 Şubat’ta meydana deprem, Türkiye'deki unutulmuş bir gerçeği hatırlattı. Kahramanmaraş depremleri, kuşkusuz ki Türkiye'nin başına gelen en büyük felaketlerden biri olurken, diğer kentlerde de kentsel dönüşüm adına çalışmalar başlatıldı. Son dönemlerde Van’da eski yapıların yıkılmasına yönelik yapılan çalışmalar, Van’ın depremden ders çıkardığını gösterirken, 2011 yılından bu yana yıkılmayan yapılar için iş insanlarından, STK’lardan ve vatandaşlardan çağrılar devam ediyor.

Editör: Ömer Aykaç