Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda K Türü belge verilmesi toplantısı düzenledi. 2012 yılında Van TSO’dan geri alınan K Türü Yetki Belgesini taşımacılık yapanlara verme yetkisini tekrar Van TSO’ya verildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van TSO Başkanı Necdet Takva, 2012’de ara verilen K türü belge verme yetkisinin tekrar kazandıklarını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oluru ile Van TSO'ya verilen "K Türü Yetki Belgeleri İşlem Yapma Yetkisi” toplantısı düzenlendi. Toplantıya Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, Oda üyeleri katıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odasının kaybedilen itibarının geri kazandıklarını belirten Başkan Takva meclis üyelerimizle beraber başarılı bir iş yaptıklarını ifade etti.

VAN TSO’NUN KAYBETTİĞİ İTİBARINI KAZANDI”

2012 yılında geri alınan K Türü yetki belgeleri işlem yapma yetkisini almanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Mevcut yönetimimiz ile beraber yaptığımız çalışmada başarılı bir iş çıkardık. Yaptığımız çalışmalar mahkemede sonuç verdi. Van TSO’nun kaybettiği itibarını kazandırdık. K Türü Yetki Belgesinin işlem yapma yetkisi tekrardan Van TSO’ya verilmesi kullanıcıların Diyarbakır’a gitmesine gerek kalmayacak. Bugünden itibaren K Türü Yetki Belgesi verme yetkisini kazandık. Emeği geçen bütün komite üyelerine şükranlarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve bu Kanun’a istinaden çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak firmalar için düzenlenen K türü yetki belgelerinin Birliğimizce belirlenecek Odalarımız aracılığıyla verilmesine ilişkin yetki devri gerçekleşmiştir. Verilen yetki devri çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı ile 21.09.2005 tarihinde imzalanan ve 30.04.2011 tarihinde yenilenen protokole istinaden, 67 adet Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odası yetkilendirilmiştir.

K YETKİ BELGESİ NEDİR?

Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır.

- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara,

- K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara,

- K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.

NASIL ALINIR?

İsrail polisi Kudüs'te bir Türk vatandaşını öldürdü: İşte olay anı... İsrail polisi Kudüs'te bir Türk vatandaşını öldürdü: İşte olay anı...

K Türü Yetki Belgesi almakla yükümlü bulunan gerçek veya tüzel kişilerin, vergi kaydının bulunduğu ilde belge düzenleme konusunda yetkilendirilen Odalarımıza başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ