Van Büyükşehir Belediyesinin Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlediği ‘Van Denizi Yüzme Festivali’ 2. gün etkinlikleriyle devam ediyor. Katılımcılar 2. gün etkinliğinde Çarpanak adasından kıyıya kulaç atarken, festivale Büyükşehir tarafından açılan Dijital ve Doğa Fotoğrafçılığı kursundan kursiyerler ve eğitmenler de katıldı. Çarpanak Adası’nı gezen kursiyerler birbirinden güzel karelere imza atarak anı ölümsüzleştirdi. 

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN FOTOĞRAFÇILIK KURSU DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi fotoğraf meraklıları için başlatmış olduğu Dijital ve Doğa Fotoğrafçılığı kursu devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Hacıbekir Kültür Merkezinde açılan kursta katılımcılara Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticileri tarafından temel fotoğrafçılık bilgisi, fotoğraf çekim teknikleri, ekipman bilgisi veriliyor. Kurslara katılan fotoğraf tutkunları için haftanın 5 günü Hacıbekir Kültür Merkezinde teorik 2 günü ise uygulamalı olarak dışarıda eğitim veriliyor. Kursiyerler bu defa festivalin gerçekleştiği Çarpanak Adası’nı gezdi. Birbirinden güzel fotoğraflara imza atan kursiyerler anın tadını çıkardı.

FOTOĞRAF TUTKUNLARI ÇARPANAK ADASI’NI GEZDİ…

Festivalle ilgili konuşan Van Büyükşehir’de Şube Müdürü olan Muhlis Kaya, “Bugün yüzme festivalinin 2’nci günü. Dün dalış etkinliği yapmıştık. Bugün de Van’ın en güzel adalarından biri olan Çarpanak Adası’nı ziyaret ettik. Oradan kıyıya yüzdük. Çarpanak Adası tarihi yoluyla, içinde bulunan kilisesiyle ünlü. Bugün 110’dan fazla yüzücü burada Çarpanak Adası’ndan kıyıya doğru yüzdü. Bununla birlikte bir grup fotoğrafçı öğrencilerimiz ve hocaları Çarpanak Adası’nda fotoğraf etkinliği yaptık. Zaten her hafta sonu öğrencilerimizi farklı alanlara götürüyoruz. Bu hafta ki etkinliğimiz de bu oldu. Herkesi Çarpanak Adası’nı gezmeye davet ediyoruz. Çarpanak Adası, fotoğraf tutkunları için çok güzel manzaralar sunan, habitatıyla birçok kuş türüne yaşam alanı oluyor” dedi.

“TÜM FOTOĞRAF TUTKUNLARINI BİZE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”

En lezzetli çorbalar listesi belli oldu! İşte Türkiye'nin favori çorbası... En lezzetli çorbalar listesi belli oldu! İşte Türkiye'nin favori çorbası...

Fotoğraf eğitmeni Murat Barın, kursa yoğun bir ilginin olduğunu dile getirerek, “Fotoğraf kursumuz devam ediyor. Kursa yoğun bir ilgi var. Bugün de kursiyerlerle birlikte Çarpanak Adası’nı gezdik. Kursiyerler festivali de görme imkanı da buldu. Onlar için güzel bir an oldu. Tüm fotoğraf tutkunlarını bize katılmaya davet ediyoruz” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN