Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Van’da son haftalarda zaman zaman etkili olan sağanak yağış ve soğuk havalar nihayet yerini kar yağışına bırakacak. Valilik il genelinde etkili olacak kar yağışı Vanlıları uyararak kuvvetli kar yağışına bağlı tipi, don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Van Valiliği yaptığı açıklama ile, “Pazar akşam saatlerinden itibaren Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinin soğuk ve yağışlı sistemin etkisene gireceği tahmin ediliyor. Söz konusu yağışlı sistemin etkisi ile birlikte hava sıcaklıklarının 3 ila 5 santigrat derece azalarak mevsim normalleri seviyesine düşmesi bekleniyor.  Sıcaklıkların azalmasına bağlı olarak, Yarın (Pazar) akşam saatlerinden itibaren bölgemiz genelinin (Van, Muş, Hakkari, Bitlis)  kar yağışlı sistem etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Yağışlı sistemin Pazartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terketmesi bekleniyor.

VAN’DA KAR HANGİ İLÇELERE YAĞACAK?

Bölge genelinde beklenen kar yağışlarının, Van merkez ilçeleri dahil il geneli ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yükseklerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli kar yağışının yarın (Pazar) akşam saatleri ile gece saatleri arasında Van il merkez ilçelerinde miktar bırakacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ