Yapıldığı dönemde yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan lüks lojmanlar zaman içerisinde kaderine terk edilmişti. Sık sık gündeme gelen binaların akıbeti merak konusuyken, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredilen 5 bloktan oluşan 130 daireli lojmanları geçen sene tadilatı bitti. Yıllardır sahipsiz bırakılan binalar polis lojmanına dönüştürüldü.

VAN ADLİYE LOJMANLARINDA TADİLAT BİTTİ!

Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü! Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü!

Van Valisi Ozan Balcı ve Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit ilçesinin Süphan Mahallesi’nde Adliye Lojmanları olarak yapılan daha sonra Emniyet Müdürlüğüne devredilen ve tadilatı tamamlanan binalarda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, “Valilik imkanlarıyla onarımı tamamlanan 136 adet lojman, polislerimize hayırlı olsun” dedi.

Bfa18444 B530 4Ddb 9610 3E24Eba49F26

VAN ADLİYE LOJMANLARI ARTIK ‘POLİS LOJMANLARI’

Van’da 2012 yılında yapımına başlanan ve 2014’de tamamlanan Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde adliye personelleri için lojmanlar yapıldı. 5 bloktan oluşan 130 daireli adliye lojmanları geçen zaman içerisinde kullanılmadan yıkılmaya yüz tutacak kadar kötü bir duruma geldi. Konutların yapıldığı bölgeyi güvenli bulmadıklarından o dönem çok büyük meblağlara mal olan lüks lojmanları tercih etmeyen personelin kararı sonrası lojmanlar âtıl hale gelirken geçen zaman içerisinde farkı kurumlar arasında gidip geldi. 2017 yılında İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen lojmanlar, ardından Milli Emlak’a devredildi. Kullanılmayıp madde bağımlıların meskeni haline gelen milyonluk yatırım çürümeye terk edilen, tüm malzemeleri sökülüp götürülen lojmanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yıl yeni devir yapıldığını duyurdu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kamu konutu olarak devredildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL