Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 14 ilde sağanak yağış, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yayımlanan rapora göre, ülkemizin güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta, Burdur'un batısı, Afyonkarahisar'ın güneyi, Antalya'nın çevre ilçeleri ile gece saatlerinde Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Mersin'in doğusu, Kayseri'nin güneyi ve Şanlıurfa'nın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge genelinde parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette (20-30 km/sa) esmesi tahmin edilmektedir.

Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı;

Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

KARS °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

Tomurcuk çaya zam geldi! Tomurcuk çaya zam geldi!

MALATYA °C, 25°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

VAN °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM