Kamu, özel ve üniversite hastanelerinde 3 bin 100 yatak kapasitesinin bulunduğu Van, son zamanlarda yapılan sağlık yatırımlarıyla öne çıkarken Bölge Hastanesi yerleşkesine yapılacak olan Şehir Hastenesi Van'ı sağlıkta bölgenin üssü haline getirecek. Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr Muhammed Tosun Van’a yapılması planlanan Van Şehir Hastanesi ve Edremit 50 yataklı Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin Bakanlığın yatırım programına alındığını açıkladı.

"800 YATAKLI ŞEHİR HASTANEMİZ YATIRIM PLANINA ALINDI"

Van İl sağlık Müdürü Tosun, “İlçe hastaneleriyle birlikte 800 yataklı Şehir Hastanesini yatırım planına aldıklarını aktaran Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizdeki yatırım faaliyetlerini de çok ciddi önem verdik. Nisan ayında 25 yataklı Bahçesaray Devlet Hastanesini ve Ekim ayında da 50 yataklı Gevaş Devlet Hastanesini açmayı planlıyoruz.

“EDREMİT 50 YATAKLI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ YATIRIM PLANINA ALINDI"

Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü! Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü!

2024 yılı içerisinde Başkale, Muradiye, Erciş Devlet Hastanesinde yapılacak ek bina, Edremit 50 yataklı ağız diş sağlığı merkezi ve 800 yataklı Şehir Hastanemiz yatırım planına alındı."

ŞEHİR HASTANESİ VAN’I BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ YAPACAK

Yer tespiti yapılan şehir hastanesinin Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsünün yanındaki 40 dönüm araziye 800 yataklı yeni hastanenin yapılması planlanıyor. Depreme dayanıklı şekilde inşa edilecek olan Şehir hastanesinin bünyesinde 210 ek poliklinik, 157 yataklı erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathane bulunacak yeni yatırımla, Van'ın yanı sıra çevre illerden de gelen binlerce kişiye sağlık hizmeti verecek. Bu yıl temeli atılacak olan Van Şehir Hastanesi Projesi’nin 2 ve 3 yıl içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN - ŞABAN BEYAZSAÇ