İpekyolu ilçesindeki Atatürk Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen gerçekleşen açılışta Van Valisi Ozan Balcı katılımıyla açıldı.

Bugün 1. Van Çocuk Edebiyat Fuarının açılışı dolayısıyla bir araya geldiğini ifade eden Vali Balcı su sözlerle devam etti; “Aslında çok mutlu bir gün çocuklarımız için yaptığımız her iş için çok mutluluk duyuyoruz, Van Valiliği Van Büyükşehir Belediyesi ve Van’daki yazarlarımızın destekleriyle geleceğimizin teminatı olan çok sevgili çocuklarımız için Van Çocuk Edebiyat Fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz emeği geçer herkese teşekkür ediyorum.

ÇOCUK OKUYUCUSU OLMAYAN TOPLUMLARIN YETİŞKİN OKUYUCUSU OLMAZ

Çocuk okuyucusu olmayan toplumların yetişkin okuyucusu olmaz çocuklarımızın iyi bir kitap okuyucu olması lazım kitap okuma zevkinin tadını çocukken kazandırılması gerekiyor. Kitap okuma faaliyeti bir boş zaman işi değildir yemek gibi su içmek gibi hayatın en önemli anlardan biridir, özel vakit ayırması gerekir bu yüzden çocukların kitap okuması kitap okuma alışkanlığı kazanmasını çok önemsiyoruz.

300’E YAKIN OKULLARIMIZDA KÜTÜPHANE VE 3.5 MİLYON KİTAP KAZANDIRDIK

Bu kapsamda 3 başlık altında işler yapıyoruz bir taraftan kütüphaneler kuruyoruz bir taraftan etkinlikler düzenliyoruz bir taraftan da kitap alımları yapıyoruz.

Turizm Bakanlığı Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyemizin imkânlarıyla toplam 300’e yakın okullarımızda kütüphane ve 3.5 milyon kitap kazandırdık ilçemize bebek ve çocuk kütüphanesi kazandırdık. Edremit'te kütüphane kurduk. Kent merkezinde çok büyük bir halk ve çocuk kütüphanesinin temelini attık.” dedi

Van dahil 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonu Van dahil 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ