Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığınca, 04 - 10 Aralık 2023 tarihleri arasında icra edilen faaliyetlerde (1.607) devriye icra edilmiş, (102.311) şahıs ve (204.638) araç kontrol edilmiştir.

Yapılan denetimlerde aranması bulunan;

Gümrük kaçakçılığından (3),                      

Dolandırıcılıktan (18),

Hırsızlıktan (5),                                                

Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan (2),

Göçmen kaçakçılığından (4),                      

Diğer suçlardan (37) şahıs olmak üzere toplam (69) şahıs yakalanmış olup (14)’ü tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Nihat Doğan'dan Van'da DEM Parti'ye yönelik operasyona tepki! Nihat Doğan'dan Van'da DEM Parti'ye yönelik operasyona tepki!

Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından;

Van İli Muradiye İlçesinde meydana gelen ve kayıtlara ‘‘İntihar’’ olarak geçen olayın araştırılması neticesinde olayın ‘‘Cinayet’’  olduğu tespit edilmiş ve katil zanlısı (1) şahıs yakalanmıştır.

Van İli genelinde ‘‘Kaçakçılık’’ suçundan “4 Yıl 8 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs,

‘‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma’’ suçundan “10 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs,

 ‘‘Hırsızlık’’ suçundan “4 Yıl 7 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs,

 (20) ayrı ‘‘Dolandırıcılık’’ suçundan arama kaydı olan ve “5 Yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir. 

Aile İçi Şiddet ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından;  ‘‘05 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’’ kapsamında Tuşba/Bağdaşan mahallesi ile Gevaş/Güzelkonak mahallesinde (163) vatandaşa bilgilendirme yapılmıştır.

Tuşba/Kaymaklı İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile buluşma gerçekleştirilmiştir. Atlı Jandarma Takımı Edremit İlçesi Köşk, Dilkaya Mahalleleri, At Çiftliği bölgesi ve sahil kesiminde atlı devriye faaliyeti icra edilmiştir.” Denildi.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ