Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan lüks lojmanların ne olacağı merak konusu iken sık sık gündeme gelen binaların akıbeti belli oldu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredilen 5 bloktan oluşan 130 daireli lojmanların yeniden tadilatı yapılıyor.

ADLİYE LOJMANLARI YILLAR SONRA YENİLENİYOR

Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve beraberindekilerle birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen Edremit Süphan Mahallesi’ndeki adliye lojmanlarının çalışmalarını takip etti. Vali Balcı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı! Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı!

VAN’IN ATIL DURUMDAKİ ADLİYE LOJMANLARI TADİLATTAN GEÇİYOR

Van’da 2012 yılında yapımına başlanan ve 2014’de tamamlanan Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde adliye personelleri için lojmanlar yapıldı. 5 bloktan oluşan 130 daireli adliye lojmanları geçen zaman içerisinde kullanılmadan yıkılmaya yüz tutacak kadar kötü bir duruma geldi. Konutların yapıldığı bölgeyi güvenli bulmadıklarından o dönem çok büyük meblağlara mal olan lüks lojmanları tercih etmeyen personelin kararı sonrası lojmanlar âtıl hale gelirken geçen zaman içerisinde farkı kurumlar arasında gidip geldi. 2017 yılında İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen lojmanlar, ardından Milli Emlak’a devredildi. Kullanılmayıp madde bağımlıların meskeni haline gelen milyonluk yatırım çürümeye terk edilen, tüm malzemeleri sökülüp götürülen lojmanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yıl yeni devir yapıldığını duyurdu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kamu konutu olarak devredildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMANUR POLATCAN