Van’da hafta başından itibaren etkili olan sağanak yağış dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışına dönüştü. Aralıksız etkili olan sağanak yağış kentte hayatı felç ederken yollar ise göle döndü. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağış Van il genelinde yoğun kar yağışına dönüşürken kent kısa sürede beyaza büründü. Meteoroloji bir açıklama daha yaparak vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

VAN’DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Van’ın 5 günlük hava durumunu açıkladı. Van’da hafta başından itibaren etkili olan sağanak yağış ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji dün akşam itibarıyla il genelinde etkili olan kar yağışının önümüzdeki 5 gün için Pazar günü parçalı bulutlu olması beklenirken diğer günlerin sağanak yağış ve kar yağışlı olması bekleniyor.

İki şarap grubu fiyatlarına zam geldi! İşte yapılan zam oranı İki şarap grubu fiyatlarına zam geldi! İşte yapılan zam oranı

11 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van’da hafta başından itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış dün akşam saatleri itibarıyla kar yağışına dönüştü. Kar yağışı kenti beyaza bürürken Van’da 11 ilçede okullar tatil edildi. Van Valiliği bir açıklama yaparak Van’da 11 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (20 Mart Çarşamba) Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray, Çaldıran’da okulların tatil edildiğini açıkladı.

BİR UYARIDA METEOROLOJİ UZMANI ORHAN ŞEN’DEN

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Van dahil 4 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Çarşamba yurtta yağış var. Sıcaklıklar düştü, Adana ve Hatay’da kuvvetli yağmur, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van‘ın güney ilçeleri ve Siirt’te ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri ise yağışlar iç bölgelerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde Pazar günü havanın tekrar ısınması ile birlikte sis etkili sonrasında ise bahar havası geliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu olması tahmin edilmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

VAN’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK? METEOROLOJİ UZMANI ORHAN ŞEN AÇIKLADI

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Van ve ülke genelindeki hava durumu için bir açıklama yaptı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Çarşamba yurtta yağış var. Sıcaklıklar düştü, Adana ve Hatay’da kuvvetli yağmur, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van‘ın güney ilçeleri ve Siirt’te ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri ise yağışlar iç bölgelerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde Pazar günü havanın tekrar ısınması ile birlikte sis etkili sonrasında ise bahar havası geliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER