Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Van’da konut satışlarında bir önceki aya göre azalma yaşandı. Van’da geçtiğimiz Ekim ayında Van’da 665 konut satılırken Kasım ayında az da olsa düşerek 633 adet konut satıldı.

BÖLGEDE EN ÇOK KONUT SATIŞI VAN’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 azalma yaşanırken Kasım ayı verilerine göre, TRB2 bölgesinde en çok konut satılan il Van olurken Van’ı  331 konut ile Muş 358 Bitlis ve 52 konut ile Hakkari izledi.

TÜRKİYE’DE EN AZ KONUT HAKKARİ’DE SATILDI

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 187 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 250 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 105 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 52 konut ile Hakkari, 57 konut ile Ardahan ve 73 konut ile Gümüşhane oldu.

TMO yeni hasat sezonuna hazır! TMO yeni hasat sezonuna hazır!

VAN’DA KİRA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, ülke genelinde araç fiyatlarında düşüş yaşandığını belirterek bu düşüşün konut fiyatlarına da yansıyacağını açıkladı. Devletin aldığı önlemler sayesinde özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığı açıklamalarının üzerinde 2024 yılı itibarıyla Van'daki konut fiyatlarının da düşmesi bekleniyor. Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, özellikle araç piyasasındaki gerilemeyle birlikte konut piyasasında da gerileme olacağını ifade ederek, emlakçılar olarak Van'daki kira fiyatlarının yüzde 15 ila 20 civarında düşmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ