Van'da park halindeki araca silahlı saldırı: 1 kişi öldürüldü! Van'da park halindeki araca silahlı saldırı: 1 kişi öldürüldü!

Pazar günü saat 13:00’da Beşyol Meydanı Hz. Ömer Camisinin yanında Kutlu Doğum haftası programı icra edeceğini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatör Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik şunları söyledi: “ Pazar günü yapacağımız etkinliği için basın buluşmasını hepiniz hoş geldiniz. Mevlidi Nebi yani eski tabiriyle Kutlu doğum. Biz Peygamber Sevdaları olarak ilk olarak 2006’da Danimarka’da Kuran'a karşı saygısızlık neticesinde Peygamber sevdaları olarak Diyarbakır'da büyük Kuran’a saygı Miting ile başlayan süreçte şimdiye kadar gelip Türkiye'nin bütün bölgelerine yayılan Mevlidi Nebi etkinliği inşallah Pazar günü Van’ımızda saat 13:00’da Sıhke caddesinde bir metin icra edeceğiz. Bununla ilgili temel amacımız şudur ki, Peygamber sevdaları olarak özellikle Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamın hayatının toplum tarafından okunması, şahsiyetinin tanınması, bilinmesi, örnek alınması ve hayata geçirilmesi noktasında bu programların önemli olduğuna inanıyoruz.”

PEYGAMBERİMİZİ DİĞER PEYGAMBERLERDEN AYIRAN EN ÖNEMLİ BÜTÜN İNSANLIĞA GELMİŞ OLMASI

Hz. Adem ile beraber başlayan peygamberlik silsilesi, Hz. Muhammed sallallah aleyhi ve sellem beraber son bulmuştur. Peygamberimizi diğer peygamberlerden ayıran en önemli bütün insanlığa gelmiş olması ve mesajının evrensel olması dolayısıyla şu an bütün dünya İslam dini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin getirdiği mesajda artık muhataptır. İnsanların onu bilip tanıması ve dünya ve ahireti için gerçek kurtuluş çetesini bilmesi ve buna göre yaşaması ve yaşamını da bunu güzelleştirmesi için biz bu programları icra ediyoruz. Bu programlarda halkımızı bu konuyla ilgili bilinçlendirme ve duyarlılığı arttırma noktasında çalışmalarımız sürüyor.

BAHAR EFENDİMİZİN SEMBOLÜ OLARAK BİLİNİYOR

Dünyanın dört Dünya’nın da baharın gelmesi Bahar efendimizin sembolü olarak biliniyor. Nisan ayı yağmuru efendimizin doğumuna denk geliyor. Biz de Nisan ayında dedik yine bir Muhammed-i bahar yaşayalım. Efendimizin kutlu davasını ve anısını yaşatmak istiyoruz. Mevlid Nebi programı için yaptığımız çalışmalardan bahsetmek gerekiyorsa öncelikle gerekli izinlerimiz için başvurduk ve gerekli izinlerimizi aldık. Bundan sonra programımızın tanıtımı için 30 bin civarında el ilanı bastırıp dağıttık. Şu anda dağıtılıyor. Daha yine 2 bin civarında afiş şehrimizin dört bir tarafına asılıyor. Hemen bütün şehrimiz bütün evleri tek tek kapıları çalınıyor, davet götürülüyor. Bununla beraber yine sosyal medyada hesaplarımızda ve kendi gönüllerimizin kendi hesaplarında paylaşıma devam ediyoruz ve halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.

CİHAD GAYRET ETMEK ANLAMINA GELİYOR

Ulusal olarak kanalda çalışma sürüyor. Bununla ilgili konuşmacılarımız ayarlandı, sanatçılarımız yine davet edildi. Özellikle gazeli konuşmacımız olacak. Biliyorsunuz temamız Hz. Muhammed cihadını anlatacağız. Hepimizin bildiği gibi Gazze bir soykırım, katliam işleniyor. Biz diyoruz ki Müslümanların bu zulme, bu soykırıma karşı cihad etmesi gerekiyor. Cihad kelime anlamıyla her ne kadar savaş bilinse de toplumuzda. Aslında cihat birçok alanı ifade eden bir kavramdır. Ekonomi, cihad, kalple cihad, dille cihad, elle cihad, cihad gayret etmek anlamına geliyor. Müslümanların içinde bulundurulmasının en önemli ve en geçerli yol cihattır. Bu cihadın insanlar tarafından bilinip uygulaması ekonomik, siyasi, psikolojik, her türlü Müslümanı yürütmek zorunda. Bununla ilgili mücadele vermek zorunda ki bu mazlumlar zulümden kurtulsun diye. O yüzden cihadı merkezinden cihadın diyarında cihadı en iyi şekilde temsil eden bir konuşmacının gelmesini istedik. Peygamber sevdaları olarak kendine davetimizi yaptık, davetlerimizle ilgili icabet edecekler.

PAZAR GÜNÜ SAAT 13:00’DA BEŞ YOL MEYDANI CADDESİNDE PROGRAMIMIZI İCRA EDECEĞİZ

Pazar günü Merkezinden ve gerçek sahiplerinden inşallah dinleyeceğiz ve bununla ilgili yine Filistin davası ve Müslümanların orta dünyanın mazlumları ortak davasını haykıracağız. İnşallah bu vesile ile bütün Van halkını, Peygamber Sevdalısı halkımızı programımıza davet ediyoruz. İnşallah pazar günü saat 13:00’da beş yol meydanı caddesi Hz. Ömer Camisinin hemen yanında programı icra edeceğiz.” Dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ