Son yıllarda fuar sektöründe iyi bir ivme yakalayan Van, bu sektörde ülkenin önde gelen kentlerinden biri olmayı sürdürüyor. Her sene yeni bir fuarın düzenlendiği Van’da yoğun ilgi gören fuarların başında gelen ‘Yöresel Ürünler Hediyelik Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ 9’uncu kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 81 ilden birbirinden farklı lezzetlerin bulunduğu ve Vanlıların her yıl büyük ilgi gösterdiği fuarda; bu yıl da gıda, yöresel ürünler, hediyelik eşya, el sanatları ürünleri, zücaciye, ev gereçleri, takı, kozmetik ürünleri yer alıyor. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 70 firma ve 300 marka yerini alırken, yoğun ilgi gören fuar 1-10 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Ramazan öncesi Vanlıların Türkiye’nin dört bir yanında lezzetlerle buluşması için bir fırsata dönüşen fuarın büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

“VAN FUARLAR ANLAMINDA TÜRKİYE’NİN BİLİNEN BİR ŞEHRİ HALİNE GELDİ”

Fuarla ilgili bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler, kentin fuarlarla anıldığını dile getirerek, Van fuarlar anlamında Türkiye’nin bilinen bir şehri haline geldi. Biz eskiden fuarları açtığımızda insanlara Van’ı anlatıyorduk, Van’daki fuarları anlatıyorduk. Şu anda herkes Van’ın fuarlara ev sahipliği yaptığını, fuarlarla anıldığını biliyor. Van’daki fuarlar ziyaretçi ve katılımcı anlamında ses getirmeye başladı” diye konuştu.

RAMAZAN ÖNCESİ VAN’DA YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI ŞÖLENİ

Güler, fuarın 10 Mart’a kadar devam edeceğini aktararak, “2024 yılının 2’nci fuarının açılışını yaptık. Van’da çok rağbet gören 9’uncu Yöresel Ürünler Hediyelik Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarını açtık. Yöresel Ürünler Hediyelik Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarında 70 firma ve 300 marka yer alıyor. Bu da yaşadığımız süreç anlamında önem arz ediyor. Bu durum Van’ın ne kadar canlı ve stratejik bir şehir olduğunu gösteriyor. Ramazan yaklaşıyor. Onun öncesinde güzel bir fuar olacağını düşünüyoruz. Fuarımız 10 Mart’a kadar devam edecek. Herkesi bu güzel şöleni görmeye bekliyoruz” dedi.

“FUARDA 81 İLDEN ÇEŞİTLİ LEZZETLER, GIDA ÜRÜNLERİ HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNULUYOR”

Fuar açılışında konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, fuarda 70 standın kurulduğunu belirterek, “Van fuarları Türkiye’de konuşulan, bilinen fuarlardır. Sektörel fuarları yerine oturttuk. Bugün Van halkının çok sevdiği, dört gözle beklediği 9’uncu Yöresel Ürünler Hediyelik Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının açılışını yaptık. Fuarımız 10 Mart’a kadar sürecek. Fuarda 81 ilden çeşitli lezzetler, gıda ürünleri halkımızın hizmetine sunuluyor. Birçok ürün fuarda hazırlandığı için halkımız ürünleri yerinde görme imkânı buluyor. Böyle bir hizmet sunuyoruz. Fuarlarımız hafta sonu ciddi bir rağbet görüyor. Fuarda 70 stant kuruldu. Yüzlerce marka ürünlerini tanıtacak. Fuardaki ürünlerin kalitesi de yüksek. Fuarın Ramazan önce düzenlenmesi de güzel oldu. Tüm gıda ürünleri Van halkının beğenisine sunulacak. Fuarımız kapalı bir ortamda 10 gün sürecek ve vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde fuar aracını kullanabilecekler. Tüm halkımızı fuara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

FUARDA 70 FİRMA VE 300 MARKA ÜRÜNLERİNİ TANITACAK

Fuarla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, “Bu fuarlar Van'a katkı sunuyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak bugün fuarda yer aldık. Bizim de amacımız kadınlara destek olmak. Bizim bünyemizde 750 kadın kursiyer var. Yaklaşık 70 tane usta öğreticimiz var. Bugün de burada onların el emeği göz nuru ürünleri sergileniyor. Kursiyerlerimiz kendilerini tanıtsınlar ve kendi ürünlerini satışa sunsunlar istedik. Bu amaçla fuara geldik. Fuar çok güzel başladı. Ramazan ayı öncesi böyle bir fuarın düzenlenmesi ve fuarda yöresel ürünlerin sergilenmesi çok ilgi çekiyor. Çok güzel bir fuar. Herkesi fuara bekliyoruz” diye aktardı.

“VAN HALKI RAMAZAN GELMEDEN FUARA GELİP ÜRÜNLERİMİZİ TATSIN VE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALIŞVERİŞLERİNİ YAPSIN”

Fuara Trabzon’dan katılım sağlayan Mahmut Dilli adlı yetkili, Vanlıların Ramazan alışverişini fuarda yapabileceğini aktararak, “Daha önce de fuarlara katılım sağladık. Ürünlerimiz kaliteli. Kaliteli olduğu için de her fuara geliyoruz. Fuarın tertip ve düzeni çok güzel. Fuardaki ürünlerin kalitesi çok iyi. Ürünler güzel ve kaliteli olması fuara katılım sağlamazdık. Biz Van halkından memnunuz. İnşallah Van halkı da bizden memnundur. Fuar yeni başladı. Ramazan geliyor. Van halkı Ramazan gelmeden fuara gelip ürünlerimizi tatsınlar ve gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar. Tüm Van halkını fuara bekliyoruz” diye konuştu.

VANLININ SEVDİĞİ FUAR 10 MART’A KADAR SÜRECEK

Yeliz Bozyel adlı yetkili, Van’ın soğuk olduğunu fakat çok güzel bir kent olduğunu belirterek şunları söyledi: “Antakya yöresine ait ürünleri getirdik. Sabun, krem çeşitlerimiz var. Van fuarı için geldik. Van biraz soğuk ama çok güzel. Alışveriş için, indirimler için Van halkını buraya bekliyoruz. Tüm Van halkını fuara bekliyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER : ZENÜN YEŞİL- ŞABAN BEYAZSAÇ