ÖTV ZAMMI SONRASI ULAŞIMA ZAM TALEBİNDE BULUNULDU

Van’da toplu taşıma hizmeti veren H-M-V-T-S plakalı toplu taşıma ve öğrenci servis araçlarının ücret tarifelerinin güncellenmesi talebi, Gevaş-Akdamar arasında deniz yoluyla yolcu taşımacılığı yapan firmaların taşıma ücretlerinin revize edilmesi talebi ve ticari araçların askıdan indirme talepleri görüşüldü. Temmuz ayı UKOME toplantısında Erciş ilçesinde toplu taşıma faaliyeti sürdüren H-M-T-V plakalı araç yaşlarının yükseltilmesi talebi ile Tuşba Yediemin Otoparkının yetkilerinin durdurularak Yıl-Ak yediemin otoparkına devredilmesi talebi görüşüldü.

Aynı yönde giden seyir halindeki iki motosiklet çarpıştı: 2 ölü! Aynı yönde giden seyir halindeki iki motosiklet çarpıştı: 2 ölü!

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULARIN BİR KISMI KARARA BAĞLANDI

Alt komisyon gündeminde ise Başkale ilçe merkezinde bulunan Kadir Saruhan Caddesi, Meteoroloji Sokak ve Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanında yapılan denetimler sırasında tespit edilen yerlere, araç trafiğinde yaşanan aksamalara engel olmak için park yasağı konulması talebi de görüşüldü.  Toplantıda görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak, onaya sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen UKOME kurul toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan başkanlığında yapılan toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Tatvan Liman Başkanlığı, Şoförler Odası Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşıma Müdürlüğü, Ulaştırma 14. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edremit ilçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN