Van’ın bir yıllık kaza bilançosu belli oldu! Van’ın bir yıllık kaza bilançosu belli oldu!

ŞEHRİVAN ÖZEL - Bahar mevsiminin yaşandığı Van’ın yüksek kesimlerde yetişen uçkun tezgahlardaki yerini almaya başlarken haftalardır tezgahlarda olan uçkunun fiyatı dudak uçuklatıyor. Ekşimsi tadı ile bilinen ve son dönemlerde birçok hastalığa şifa olduğu yönüyle öne çıkan uçkun kentin dört bir yanında tezgahları süslerken bir dönemler herkesin aldığı bu bitki bu yıl adeta cep yakıyor. Yayla muzu olarak bilinen bitkinin fiyatı gerçek muz fiyatlarını adeta dörde katlarken vatandaş bu yıl o tezgahlara yaklaşırken iki defa düşünüyor.

Öyle ki manavlarda ve market reyonlarında muz fiyatları 40 TL’den başlayıp en çok 60-70 TL’yi bulurken uçkun ise kent merkezinde birçok noktada 200 TL’den satılıyor. Piyasaya çıktığından bu yana 200 TL’den alıcı arayan uçkuna Van ve bölge illerinde rağbet iyice düşerken uçkunun yüksek fiyatları sosyal medyada da sık sık tartışılıyor.

Sosyal meday kullanıcıları uçkun ve muz fiyatlarını kıyaslayan görseller ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen uçkun fiyatlarını kıyaslayan görseller ile fiyat yüksekliğine dikkat çekiyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: VEYSEL İZGİ