Meteoroloji’den edinilen son hava tahminlerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

VAN VE BÖLGE İLLERİNE SAĞANAK VE KAR UYARISI

Meteoroloji, Van ve bölge illerinin aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması akşam saatlerinden sonra yağışların Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari'nin kuzey ilçeleri ve Şırnak'ın doğusunun ile Ağrı'nın ve Bitlis'in 2000 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Meteoroloji Van’da yağışların Çarşamba günü itibarıyla sona ermesi beklenirken Cumartesi günü itibarıyla yeni yağışlı bir havanın etkisi altına girecek.

VAN DAHİL 26 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Van’daki mühendislik harikası esere uluslararası ödül! Van’daki mühendislik harikası esere uluslararası ödül!

Meteoroloji, Van dahil 26 il için sarı kod uyarısı yaparak gök gürültülü yağmur ve sağanak yağmur uyarısı yaptı. Sarı kodla uyarılan iller; Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan.

11 İL İÇİN SAĞANAK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji bugün ve yarın için 11 il için sağanak yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Kar yağışı beklenen iller şöyle: Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Erzurum, Kars.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN