Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Van ve Çevre illerde etkili olması beklenen kar ve yağmur yağışı bekleniyor. Van’ın güneyinde etkili olması beklenen kar yağışının yol açabileceği olumsuzluklara karşı Van Valiliği uyarı yaptı.

Yapılan açıklamada, “Doğu kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlara dikkat. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren  Muş,  Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Van'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.” Denildi.

OHAL ilan edilen özerk bölgesi Yeni Kaledonya'ya asker gönderiyor OHAL ilan edilen özerk bölgesi Yeni Kaledonya'ya asker gönderiyor

VATANDAŞLAR DOĞA OLAYLARINA KARŞI UYARILDI!

Yapılan açıklamanın devamında yağışlardan kaynaklı oluşabilecek doğa olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, “Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Editör: Önder Bilaloğlu