Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Van’da 324 bin öğrenci ve yaklaşık 18 bin 400 öğretmen, bin 579 okulda ders başı yaptı. Edremit ilçesi Ferit Melen İlk ve Ortaokulundaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisi sonrası konuşan Vali Ozan Balcı, öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemini kutladı. Eğitimin numaralı bir iş olduğunu vurgulayan Vali Ozan Balcı, “Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata dost bir vali ve idareciyim. Öğretmen, öğrenci, eğitim demek, şehrin enerji kaynağı, coşkusu dinamizmi demektir. Okullar açıldığı zaman ben şehirde farklı bir enerjinin hakim olduğunu hissediyorum. Şehrin daha şenlendiğini, tabiri caizse şehrin düğün günü gibi bir şey. Bizim görevimiz de bu şenliği, bu düğün havasını zenginleştirmek, daha çok katkı sağlamak” dedi.

“BÜTÜN İMKÂNLARIMIZLA EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ”

Eğitime büyük katkı sağladıklarını belirten Vali Ozan Balcı, “Devletimizin bütün imkanlarını, eğitime, öğrencilerimize kullanmaktan çekinmiyoruz. Öğretmenlerimize yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bunu ziyadesiyle yapıyoruz. Yaklaşık iki milyona yakın kitabı ilimize kazandırdık. İlimiz okul kitapları açısından Türkiye'nin en zengin ili. 252 okul kütüphanesi kurduk, 50 tane daha kuracağız. Bunun dışında yaklaşık 50 okulumuza daha kütüphane yapacağız. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Yeni bir kütüphane, yeni bir kültür merkezi yapıyoruz. Yine çocuklarımız için 11 tane yüzme havuzu, 18 tane spor salonu yapıyoruz. Okulların bahçesine voleybol, basketbol sahaları çizdirdik. Van için çok önemli bir şey daha yapıyoruz. 111 tane bağımsız anaokulu yapılıyor. Bu çocukların eğitim öğretim hayatına bir artı eklemektir” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve bir öğrencinin konuşma yapmasının ardından Vali Ozan Balcı, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı. Sınıfları dolaşan Vali Ozan Balcı, sırada çocuklarla fotoğraf çekip kitap dağıttı.

İLK ARA TATİL 10 KASIM’DA BAŞLAYACAK

Öte yandan, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım’da başlayacak ve ilk karneler de 19 Ocak Cuma günü verilecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek ve 5 Nisan’da bir haftalık ara tatil olacak. Okullar 14 Haziran’da kapanacak ve ülke genelinde milyonlarca öğrenci 3 aylık yaz tatiline girecek.

Programa Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: Necmettin Dursun