ŞEHRİVAN ÖZEL – Son yıllarda Türkiye’nin en önemli fuar kentlerinden birisi olan, uluslararası ölçekteki fuarları düzenleyen Van’da en çok beklenen fuarlardan olan Van Kitap Fuarı uzun yıllardır açılmıyor.

Son olarak 2019 yılında açılan o tarihten bu yana her yıl “Açılacak” beklentisi oluşturulan Van Kitap Fuarı 2023 yılında da yapılmadı. Yıl içerisinde yapılacağı söylenmesine rağmen gerçekleştirilmeyen kitap fuarı ile ilgili çağrılara rağmen bu konuda adım atılmazken çevre illerde ve ilçelerde ise devasa organizasyonlar gerçekleştiriliyor.

Yazar Yekta Kopan Van’da okuyucularıyla bir araya gelecek! Yazar Yekta Kopan Van’da okuyucularıyla bir araya gelecek!

Yapıldığı yıllarda da tartışmaların gölgesinde, yeterli yazar ve yayınevlerinin olmadığı şekilde düzenlenen fuar buna rağmen ziyaret ve satış rekorları kırarken ne özel kuruluşlar ne de kurumlar yeni bir fuar için gerekli adımları atmadı.

TATVAN’DA DEVASA BİR FUAR DÜZENLENİYOR

Van’da yıllardır fuar düzenlenmezken Van’a yakın ilçelerden birisi olan Bitlis’in Tatvan ilçesinde ise Van’ı kıskandıracak bir fuar düzenlendi. 2. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı 6 Ekim itibariyle kapılarını açtı. 15 Ekim’e kadar devam edecek fuarda Türkiye’nin birbirinden önemli onlarca yazarı ağırlanmaya başlanırken bir çok yayınevi de Tatvan’daki fuar organizasyonunda yer aldı.

Editör: Necmettin Dursun