Seçim öncesi Başkan Salih Akman döneminde yapılan çalışmaları paylaşan Tuşba Belediyesi, Van’ın uzun süredir gündeminde olan Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi ile ilgili de dönem içinde yapılan bir girişim ve müdahaleyi paylaştı.

Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti! Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti!

O YOL PLANDAN KALDIRILDI!

Belediye hesabından yapılan paylaşımda; “Vangölü Kuzey Geçişi Demiryolu Projesinin uygulanması durumunda ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planından kaldırdık.”

İPTAL İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCANMIŞTI

Öte yandan bir kesimin özellikle yapılması ile ilgili talebi olan Kuzey Van Gölü ile çağrılar sürerken Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, geçtiğimiz yıllarda yoğun bir çaba harcamış ve konuyu geçtiğimiz dönemki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibine sunarak plandan kaldırılması sürecini tamamlamıştı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ