Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Özlem Mustafaoğlu, çocukların okula gitmesiyle ve kapalı alanda daha çok vakit geçirmesinin başlamasıyla semptomlarının görüldüğünü belirtti.

ÇOCUKLARDA BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak

Üst solunum yolu enfeksiyonları mevsimsel bir döngü taşıdığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Özlem Mustafaoğlu, "Sonbahar ve kış aylarında mevsimler grip olarak adlandırdığımız influenza ve solunum sinsityal virüsünü (RSV) hastalarımızda görmekteyiz. Hastalarımızda burun akıntısı, kas ağrısı, halsizlik, gözlerde akıntı, beslemede azalma gibi semptomlar karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda ailelerimiz evde çocuklara destek tedavisi uygulayabilmektedir. Ateş olursa ateş düşürücü, oral ağızdan beslenmesine hidrasyonu sağlayabilir."

AİLELERDEN DOKTORLARA BAŞVURMAYI ÖNERİYORUZ

Virüslerden korunmak için uyarılarda bulunan Mustafaoğlu, "Okula giden çocuklarımızdan sık el yıkamayı, teneffüslerde sınıfların havalandırılması ve toplu alanlarda maske takmayı öneriyoruz. Evde ateşlenme, solunum ve beslenme sorunu olursa ailelerden doktorlara başvurmayı öneriyoruz." dedi.

Muhabir: ŞEHRİVAN GAZETESİ - ŞABAN BEYAZSAÇ-ZENÜN YEŞİL